Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Μαΐου 02, 2014

ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ-ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

                                   εμποροϋπάλληλοι
Ξεκίνησε σήμερα η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος στα εμπορικά καταστήματα η οποία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Μαΐου.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί σχετικά με την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων αυτή την Κυριακή 4 Μαϊου επιτρέπεται η λειτουργία τους. Επειδή, όμως την ίδια μέρα διεξάγεται ο «3ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας» από 8:00-11:10, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, προτείνει στους συναδέλφους εμπόρους να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους από ώρα 12:00 – 18:00".
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει προκηρύξει απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 4 Μαΐου, λέγοντας για ακόμη μία φορά «όχι» στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων. Επίσης, διοργανώνεται για τις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας απεργιακή συγκέντρωση στο The Mall Athens.
Η OIYE υποστηρίζει ότι την τελευταία Κυριακή που άνοιξαν τα καταστήματα (Κυριακή των Βαΐων) οι καταναλωτές δεν ψώνισαν παρά έκαναν μόνο βόλτα. Καταγγέλλει επίσης πως «χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι που αναγκάστηκαν να εργαστούν, ακόμα περιμένουν να πληρωθούν για την κυριακάτικη εργασία τους ή τουλάχιστον να πάρουν το ρεπό που τους οφείλουν οι εργοδότες».
Σύμφωνα με τους εμποροϋπαλλήλους, ο στόχος του κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων είναι η ανακατανομή του τζίρου από τις μικρές επιχειρήσεις στις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες. 
ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου