Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Μαΐου 22, 2014

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας

Καταιγιστικές εξελίξεις αναμένονται στο τομέα της υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες μας,  το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, αλλά και τις τροπολογίες που ετοιμάζονται τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα θα εξελιχθούν σε πολυϊατρεία.
Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης θέλοντας να σπάσει τη σχέση εξάρτησης που γνωρίζει ότι υ πάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ανάμεσα στους γιατρούς και τα διαγνωστικά θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρχουν γιατροί μέσα στα κέντρα αυτά και με μια επίσκεψη των 10 ευρώ να μπορούν να πηγαίνουν οι ασφαλισμένοι να γράφουν τις εξετάσεις τους, αλλά και να τις εκτελούν μέσα εκεί.
Ακόμη, με τα διαγνωστικά πρωτόκολλα που ετοιμάζει δε θα μπορούν να γράφονται ανεξέλεγκτα εξετάσεις και να ξεφεύγει ο ετήσιος προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ από τους πρώτους μήνες του χρόνου.
Από την άλλη σε βάθος χρόνου θα αποδυναμωθούν τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ, ενώ με την εφαρμογή του οικογενειακού γιατρού θα αποσυμφορηθούν και τα νοσοκομεία. Ήδη, με νέα τροπολογία έχουν  καταργηθεί οι υπερωρίες και εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς έχουν καθοριστεί καθημερινές εφημερίες σε συγκεκριμένα νοσοκομεία. Από τον Ιούνιο θα γίνουν νέες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού με καθεστώς ιδιωτικού δικαίου πάντα, όπου θα υπάρχουν κυλιόμενα ωράρια για την 24ωρη εξυπηρέτηση των ασθενών.
Ακόμη, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει μπει η Υγεία σε ένα κυρίως ιδιωτικό καθεστώς, με κάρτες υγείας για όλους όπου θα αγοράζονται οι υπηρεσίες μέσω ΕΟΠΥΥ, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή με τις ιδιωτικές ασφάλειες.
Όλα τα παραπάνω, λοιπόν παραπέμπουν σε ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο τομέα της Υγείας, ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στους ιδιώτες γιατρούς που θα χάσουν πελατεία, αλλά και στα μικρά διαγνωστικά και μικροβιολογικά κέντρα της γειτονιάς.
Όπως μας πληροφόρησαν οι ίδιες πηγές από το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης σχεδίαζε όλο αυτό το σχέδιο εδώ και ένα χρόνο σε συνεννόηση με επιχειρηματίες αλλά και την τρόικα και από τον Ιούνιο θα το βάλει σε εφαρμογή περιμένοντας ότι έτσι θα μπει ένα φρένο στις ανεξέλεγκτες δαπάνες, ενώ θα αρχίσει να προχωράει η Υγεία προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου