Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Νοεμβρίου 21, 2014

ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ 1/1/15-ΠΙΕΖΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ

Νέος ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης από το 2015
Πιέζει η Τρόικα για μεγάλες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό. Μέσα στα mails που έχουν ανταλλάξει το τελευταίο διάστημα οι δανειστές με τα αρμόδια υπουργεία, υπάρχει μεγάλη πίεση και εμμονή στο θέμα του συνταξιοδοτικού και αν δεν ληφθούν κάποια μέτρα, είναι σίγουρο ότι η τρόικα δεν πρόκειται να έρθει και πάλι στην Ελλάδα για την αξιολόγηση που θα σημάνει και την είσπραξη της επόμενης δόσης του δανείου.
Το ψαλίδισμα έρχεται άμεσα και ξεκινάει από την Πρωτοχρονιά του 2015. Μαζί ξεκινάει και η σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συντάξεων ενώ και το ΕΚΑΣ  καταργείται για τους περισσότερους. 
Όταν έφθασε το συγκεκριμένο e-mail στο υπουργείο Εργασίας προκάλεσε τον πανικό και νέους τριγμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης, γιατί βλέπουν ότι οι αλλαγές είναι μονόδρομος για να ανάψει το πράσινο φως πριν τη συζήτηση για το χρέος.
Συγκεκριμένα τα μέτρα που έρχονται:
Μειώνονται οι συντελεστές υπολογισμού των συντάξεων για όσους συνταξιοδοτούνται από την 1/1/2015.
Αύξηση των ενδιάμεσων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πριν από το 62ο και το 67ο έτος για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1/1/2013 και μετά.
Ένταξη του ΕΚΑΣ στα κριτήρια χορήγησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
Ενοποιήσεις Ταμείων με διατήρηση της οικονομικής αυτοτέλειας των επιμέρους τομέων.
Δημιουργία ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων
Σύμπραξη των Ασφαλιστικών Ταμείων με την εφορία για ενιαία είσπραξη εισφορών και φόρων.
Μετά από αυτά τα μέτρα που αναμένονται απο 1/1/15, θεωρείται δεδομένο ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε νέα αύξηση αιτήσεω ν για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Μάλιστα κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί συνέχεια οι δανειστές επιμένουν όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιου είδους αλλαγές, που οδηγούν τον περισσότερο κόσμο που θα συνέχιζε να δουλεύει σε άλλη περίπτωση, σε πρόωρες εξόδους από την εργασία τους.

ΠΗΓΗ:newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου