Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Νοεμβρίου 21, 2014

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, το οποίο ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και αυτή τη στιγμή φοιτητές και μαθητές βρίσκονται μπροστά στο Υπουργείο Παιδείας. Η παρουσία της αστυνομικής δύναμης τριγύρω είναι πολύ ισχυρή, ενώ πρόκειται για το μεγαλύτερο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο των τελευταίων ετών, χωρίς κομματικές στηρίξεις.

 Οι   φοιτητές εμφανίζονται  δύσπιστοι  στην διορθωτική δήλωση του Πρύτανη  του Καποδιστριακού , ο οποίος επιχειρώντας να εκτονώσει το κύμα των καταλήψεων υποστήριξε πως  δεν  αμφισβητεί την χρησιμότητα των φοιτητικών συλλόγων.Χερι –χερι με τις απόψεις Φορτσάκη ο Υπουργός Παιδείας και ο Γραμματεας της ΝΔ.
150 συμβασιούχους του Παν/μιου Αθηνών απολύει ο κ.Φορτσάκης ενώ ο ίδιος είχε ψηφίσει την ανανέωση των συμβάσεων τους ως μέλος της συγκλήτου.Την ίδια ώρα απειλεί ότι δεν προχωρήσει σε μεταγγραφές  φοιτητών  εάν δεν αυξηθεί η χρηματοδότηση.

ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μαθητές στο υπ. Παιδείας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή στις 11.00. Ντόμινο καταλήψεων στα πανεπιστήμια από τους φοιτητές οι οποίοι αντιδρούν στην πρόταση Φορτσάκη να λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα θέματα που τους αφορούν μέσω ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος. 

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η υιοθέτηση του μέτρου που προτείνει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης θα οδηγήσει στην ουσία στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων, των γενικών συνελεύσεων και του διαλόγου εντός των πανεπιστημίων. 


Στο μεταξύ, αναδίπλωση προσπάθησε η πρυτανική αρχή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, μετά το νέο κύμα καταλήψεων λόγω των δηλώσεων Φορτσάκη. Σε ανακοίνωση σημειώνεται ότι «Η πρόταση για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες των φοιτητών δεν αμφισβητεί σε καμία περίπτωση τη νομιμότητα και τη χρησιμότητα των φοιτητικών συλλόγων».
Την πρότασή του για πανεπιστημιακή αστυνομία επανέλαβε ο γραμματέας της Ν.Δ. και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Υπό κατάληψη τελεί το κτίριο διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από ομάδα φοιτητών, ενώ στην κοσμητεία Επιστημών Υγείας πραγματοποιούν κατάληψη από το πρωί της Τετάρτης φοιτητές.
Σε κατάληψη στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, προχώρησε ομάδα φοιτητών του τμήματος, και στο Γεωπονικό Αθήνας από την Παρασκευή 21/11.
Κατάληψη της Νομικής  από Τετάρτη 19/11 έως Παρασκευή 21/11 αποφάσισε ο ΦΣ Νομικής, της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ την Πέμπτη 20/11, Παρασκευή 21/11 και Δευτέρα 24/11 - Κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ από αύριο 20/11 και μέχρι να οριστεί νέα σύγκλητος.
Τα ΤΕΙ Αθήνας προχωρούν σε κατάληψη Πέμπτη 20/11 και Παρασκευή 21/11.
Η Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ "Σωτήρης Πέτρουλας" αποφάσισε κατάληψη Πέμπτη 20/11 και Παρασκευή 21/11.
Πενθήμερη κατάληψη στο Μαθηματικο και το Φυσικό Αθήνας.
Κάλεσμα σε εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων, για τον αυταρχισμό στα πανεπιστήμια, με αφορμή τα 41 χρόνια από το Πολυτεχνείο, την Παρασκευή στις 18:00 στο κτίριο της Νομικής.

ΠΗΓΗ:stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου