Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014

ΜΑΧΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΜΑΤ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ-ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

                    


 Ένταση είχαμε το πρωί ανάμεσα σε φοιτητές που βρίσκονταν στην πλαϊνή είσοδο της Νομικής Σχολής, στον πεζόδρομο της Μασσαλίας και των ΜΑΤ. Οι φοιτητές θέλησαν να μπουν στη Σχολή και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση χημικών. Αυτή τη στιγμή είναι κλειστή η Ακαδημίας, όπου έχουν συγκεντρωθεί φοιτητές, κρατώντας πανό που γράφει «Έξω η αστυνομία από το Πανεπιστήμιο-Παραίτηση Φορτσάκη τώρα-κάτω η κυβέρνηση».

Ο Πρύτανης της Σχολής Θεόδωρος Φορτσάκης αποφάσισε να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας, μετά την απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής για κατάληψη και να κλείσει τη σχολή.

Μέτρα περιφρούρησης έχουν ληφθεί και για άλλα ιδρύματα όπως η ΑΣΟΕΕ, με το φοιτητικό Σύλλογο να έχει προγραμματίσει για σήμερα Γενική Συνέλευση. 



ΠΗΓΗ;newsbeast.gr

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα η Παιδεία πάσχει από ανίατη ασθένεια. Από την ώρα που ξεκινάνε τα παιδιά μας στο Δημοτικό μέχρι και τα Πανεπιστήμια τα προβλήματα είναι πολλά. Μπαίνουν, λοιπόν σε ένα φαύλο κύκλο για τον οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη. Μεγαλώνοντας χρόνο με το χρόνο αρχίζουν να συνειδητοποιούν το αδιέξοδο, τα λάθη και την ανασφάλεια και έτσι σιγά-σιγά με κάποιες καταλήψεις και ειρηνικές αντιδράσεις προσπαθούν να αλλάξουν κάτι. Όταν, όμως φτάνουν στα Πανεπιστήμια και βρίσκονται ενώπιος ενωπίω με την ανεργία, την ανασφάλεια για το μόρφωση και το μέλλον τους, καθώς και την έλλειψη ουσιαστικών δημοκρατικών διαδικασιών, τότε δεν έχουν άλλη λύση πέρα από την ειρηνική διαδήλωση. Με αφορμή και τη γιορτή του Πολυτεχνείου είναι δεδομένο ότι αυτή την εποχή θα είχαμε έντονη αντίδραση από πλευράς φοιτητών. Σε μια ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία, όλα αυτά θα εξελίσσονταν φυσιολογικά, χωρίς ακραίες αντιδράσεις. Στην Ελλάδα του 2014, εν μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης και κρίσης αξιών όλα αλλάζουν. Όσοι έχουν τη δύναμη προσπαθούν με τρόπους και νόμους χούντας να κρατήσουν μακριά από την αντίδραση το λαό και κυρίως τους νέους ανθρώπους που αποτελούν το μέλλον μας. Είμαστε άξιοι της τύχης μας, λοιπόν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου