Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2014

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ



Όσοι φωνάζουν τα τελευταία χρόνια ότι η κρίση είναι γενικότερη στην Ευρώπη και πρέπει να βρεθεί συνολική λύση φαίνεται να έχουν δίκιο. Το πρόβλημα δεν το έχει μόνο η Ελλάδα, ή ο Νότος γενικότερα αν θέλετε, αλλά έχει φτάσει σε όλες τις χώρες και μάλλον η Ε.Ε. και κυρίως η Γερμανία που ελέγχει τους πάντες, θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τις ιδέες και τις πολιτικές τους.

Με αφορμή το μέτρα λιτότητας που πλέον πλήττουν όλους του λαούς της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες ένα τεράστιο συλλαλητήριο με πάνω από 100 χιλιάδες ανθρώπους που κατέκλυσαν τους δρόμους, ανάμεσα στους οποίους ήταν λιμενεργάτες, μεταλλωρύχοι, αλλά και φοιτητές.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους στα μέτρα λιτότητας που έχει εξαγγείλει η κυβέρνησή τους, ενώ ένα μέρος τους κατέλαβε την έδρα του συνδέσμου βιομηχάνων του Βελγίου. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια που κατέληξαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία.



Η βέλγικη κυβέρνηση, ένα μήνα μόλις μετά την ανάδειξή της, έκανε εξαγγελίες σχετικά με την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, ακύρωση αυξήσεων στους μισθούς ανάλογα με τον πληθωρισμό και περικοπή προνοιακών επιδομάτων.
«Εξαλείψτε τις αιτίες της κρίσης, όχι τους φτωχούς» και «Κάτω τα χέρια από το όριο ηλικίας της συνταξιοδότησης» ήταν μερικά από τα συνθήματα στα πανό της πορείας. Έχουν προγραμματιστεί κι άλλες κινητοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου μιας εθνικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη.

ΠΗΓΗ;stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου