Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ 24 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ

                           Δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ: Ποιοι και πότε θα το πάρουν;

Το ποσό των 24 εκ. ευρώ εκταμιεύτηκε σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών μετά από προσωπικές ενέργειες του κ. Μάκη Βορίδη, ώστε να πληρωθούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Παρόλα αυτά, όμως η ΠΑΣΙΔΙΚ έχοντας τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών της προχωράει από Δευτέρα σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ, καθώς τα αιτήματα είναι πολλά και θεωρείται σχεδόν ακατόρθωτο να τα βρουν οι δύο πλευρές σε όλα.

Χθες το πρωί υπήρξε συνάντηση της διοίκησης του συνδέσμου των ιδιωτικών διαγνωστικών με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό και τον σύμβουλο του Υπουργού κ. Πλεύρη. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, όμως κάποια θέματα όπως η κατάργηση του ληστρικού μέτρου του claw back και του rebate, όπως έγινε σαφές από πλευράς Υπουργείου δεν αλλάζει. Δεν υπάρχει η περίπτωση ούτε να μειωθεί, όπως ζητάει η ΠΑΣΙΔΙΚ ως συμβιβαστική λύση.

Εκτός αυτού, όμως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είπε ότι θα επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να μπει μέσα στο πρόγραμμα των ιατρικών εξετάσεων των γιατρών ο γνωστός ¨κόφτης¨ δηλαδή το σύστημα που θα σταματάει τον γιατρό όταν υπερβαίνει το πλαφόν του κάθε ασφαλισμένου ή όταν δεν θα ακολουθεί τις κατευθυντήριες που έχει δώσει το Υπουργείο.
Ακόμη, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι θα συζητήσει σοβαρά με τον κ. Βορίδη, το αίτημα των διαγνωστικών να τους δίνει ο ΕΟΠΥΥ το δικαίωμα να αρνούνται τις υπηρεσίες τους προς τους ασφαλισμένους, όταν συμπληρώνεται το πλαφόν τους.
Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει πρωτ' απ' όλα να αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας να δημοσιοποιήσει το ακριβές πλαφόν που αναλογεί στο κάθε κέντρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου