Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Νοεμβρίου 05, 2014

ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

                       Η κατάληψη εληξε με επέμβαση της αστυνομίας

Νέες συλλήψεις με αφορμή τις καταλήψεις στα σχολεία είχαμε στη Λαμία όπου τα ξημερώματα της Τρίτης εννέα ανήλικοι μαθητές και οκτώ από τους κηδεμόνες τους οδηγήθηκαν στο τμήμα. 

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας Νικήτας Θεολογίτης, φαίνεται αποφασισμένος να μην επιτρέψει τις καταλήψεις στα σχολεία της Φθιώτιδας. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, μετά την πρόσφατη επέμβαση στο 1ο ΕΠΑΛ, σειρά είχε το 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έγινε επέμβαση από την αστυνομία, παρουσία Εισαγγελέα και η κατάληψη έλαβε τέλος. 
Σύμφωνα με πληροφορίες είχε προηγηθεί μήνυση, η οποία υποβλήθηκε από μητέρα μαθήτριας του 1ου ΓΕΛ. Γιατί, βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα η "Χρυσή Αυγή" παίρνει πλέον μεγάλο ποσοστό και από συνείδηση. Δυστυχώς, η νοοτροπία των βολεμένων και των χουντικών καλά κρατεί και με όλα αυτά τα μέτρα φουντώνει ακόμη περισσότερο.

Στο χώρο του σχολείου βρέθηκαν εννέα ανήλικοι μαθητές οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο. Λίγο αργότερα συνελήφθησαν με εντολή Εισαγγελέα και οι οκτώ από τους κηδεμόνες τους.

Τελικά στις 04:00 τα ξημερώματα μαθητές και γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Οι μαθητές με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και οι γονείς για παραμέληση εποπτείας ανήλικου.

Δυστυχώς, όσο ο λαός δεν ξεσηκώνεται και οι γονείς με τη σειρά μας καθόμαστε στον καναπέ και απλά αναπνέουμε φοβισμένοι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Τα παιδιά μας και να θέλουν να προσπαθήσουν να αλλάξουν το μέλλον τους δεν θα τα καταφέρουν αν δεν έχουν τη βοήθειά μας. Σαφώς κανείς δε θέλει να γίνονται καταλήψεις άνευ λόγου και αιτίας. Εμείς, όμως σαν γονείς δεν έχουμε σοβαρούς και σωστούς λόγους και αιτίες να ξεσηκωθούμε. Θέλουμε να φτιάξουμε τους αυριανούς βλάκες, βολεμένους και Χρυσαυγίτες αυτής της χώρας? Ας αφουγκραστούμε τις ανάγκες και την ανασφάλεια των παιδιών μας, ας βάλουμε στην άκρη τους φόβους μας και ας μην αφήσουμε αυτές τις χουντικές πολιτικές να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα, τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων ανθρώπων. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε ότι η δράση φέρνει αντίδραση και κυρίως στις εφηβικές ηλικίες. 'Ολα αυτά που ζούμε αυτή τη στιγμή και για τα οποία δεν ξεσηκωνόμαστε θα έρθει η ώρα που θα τα πληρώσουμε πολύ ακριβά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου