Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ "ΜΥΡΤΙΛΛΟ"

                              Ενα εγκαταλειμμένο κτήριο σάπιζε όρθιο για πολλά χρόνια. Μέχρι που η Γεωργία Βαμβουνάκη ανέλαβε να φτιάξει το καφέ... των εκλεκτών. «Εδώ δουλεύουν επί πληρωμή 10 άτομα και οι υπόλοιποι εκπαιδεύονται» λέει η ίδια

Όταν την Τρίτη 11/3/14 αναδημοσιεύαμε το θέμα της ιστοσελίδας  enet.gr για το " Μύρτιλλο", επιχείρηση που στεγάζεται στο Ν. Ηράκλειο και δίνει μάθημα ζωής σε όλους μας, γνωρίζαμε και αναγνωρίζαμε το τεράστιο έργο που επιτελούν αυτοί που οργάνωσαν αυτή την καφετέρια που δεν είναι μόνο αυτό, αλλά είναι και ένας υπέροχος εκπαιδευτικός για μας χώρος. Έτσι, δεν άργησε και η ευρύτερη αναγνώριση αυτού του σπουδαίου έργου.

Σήμερα απονεμήθηκε στην Κοιν. Σ. Επ. Μύρτιλλο, το βραβείο Social Enterprise of the year 2014 το οποίο αθλοθετήθηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ΜΥΡΤΙΛΛΟ στοχεύει στην κοινωνική ένταξη ατόμων από ευπαθείς ομάδες μέσω της απασχόλησης / εκπαίδευσης.Το Myrtillo Cafe λειτουργεί ως καφετέρια, κέντρο λόγου-τέχνης και εκπαιδευτικός, πιλοτικός χώρος. Η επιχείρηση 'ανήκει' στους εργαζομένους με την έννοια ότι ως μη ιδιωτική, αλλά ως κοινωνική και αυτοδύναμη εξαρτάται από την παραγωγικότητά τους. Η αλληλεπίδραση των πελατών με τους εργαζόμενους από ευπαθείς ομάδες, δημιουργεί ισχυρό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και καλλιεργεί  πνεύμα αλληλοκατανόησης και αποδοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου