Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2014

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΏΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΟΙΒΩΝ ΜΟΣΗΛΕΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

                  Μάκης-Βορίδης
Λίγη υπομονή ακόμη θα χρειαστεί να κάνουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες στο τομέα της ιδιωτικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης και από ότι φαίνεται μέσα στο 2015, η συμφωνία που είχαν κάνει με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη πριν 7 μήνες θα υλοποιηθεί από τον κ. Μάκη Βορίδη.

Συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση για μείωση του κόστους του ΕΟΠΥΥ κατά 150 δις ευρώ, αναζητούνται τρόποι ώστε οι περικοπές αυτές να γίνουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται ( τουλάχιστον έτσι λένε στο Υπουργείο Υγείας). Για το λόγο αυτό και μεθοδεύεται η παράδοση των εργαστηριακών εξετάσεων των νοσοκομείων, στα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα που έχουν τις υποδομές να ανταπεξέλθουν στην παροχή αυτών των υπηρεσιών με λιγότερο κόστος. Αυτό το ενδεχόμενο είχε σηζητήσει πριν 7 μήνες με δύο μεγάλους επιχειρηματίες στον τομέα της Υγείας ο τότε Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης και μάλιστα με αυτό το ενδεχόμενο και οι δύο αυτοί είχαν προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες όπως ήταν η προέκταση των ωραρίων λειτουργίας σε μέρες και ώρες, καθώς και οι προσλήψεις προσωπικού σε νευραλγικούς χώρους. Ωστόσο, μετά την αλλαγή του Υπουργού σε συσχετισμό και με τις νέες τροπολογίες η... συμφωνία αυτή δεν επετεύχθει και οι επιχειρηματίες άλλαξαν και πάλι τα σχέδιά τους.

Χθες, ο κ. Μάκης Βορίδης μιλώντας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας, επανήλθε στο θέμα αυτό ανέφερε ότι το Υπουργείο εξετάζει και το ενδεχόμενο αυτό δηλαδή να διενεργούνται οι εργαστηριακές εξετάσεις των νοσοκομείων σε ιδιωτικά εργαστήρια και αυτό έχει να κάνει καθαρά με την οικονομία που πρέπει να γίνει στον ΕΟΠΥΥ. Βέβαια, όλα αυτά θα αποφασιστούν αφού πρώτα μπει στα Δημόσια νοσοκομεία ο ΣΑΝ ( σύστημα αμοιβών νοσοκομείων ) όπου ο κάθε νοσηλευόμενος θα πληρώνει ένα μέρος από τα νοσήλεια και έτσι θα έχει το κάθε νοσοκομείο τα δικά του χρήματα να διαχειρίζεται. Με βάση αυτά τα έσοδα θα κρίνει το Υπουργείο εάν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα των νοσοκομείων ή χρειαστεί να δώσει τις εργαστηριακές εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου