Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Σάββατο, Νοεμβρίου 22, 2014

ΝΕΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

                        1

Σε επίσχεση εργασίας προχωράνε τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα από 1η Δεκεμβρίου. Μετά από διαβουλεύσεις ανάμεσα στους επιχειρηματίες και συνεχείς παρακλήσεις για συνάντηση με τον
κ. Βορίδη για το μέλλον του κλάδου, φαίνεται ότι τα περιθώρια στένεψαν πολύ και αρχίζει πλέον η αντίστροφη μέτρηση σε έναν κλάδο που ακόμη και μέσα στην κρίση φαινόταν να ευημερεί.

Ακόμη, η ΠΑΣΙΔΙΚ δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την απόφαση για επίσχεση, κάτι που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα 24/11. Αυτή τη φορά υπάρχει μεγαλύτερη σύμπνοια από ποτέ ανάμεσα στους παρόχους, καθώς πλέον βάλλονται άσχημα και οι μεγάλες αλυσίδες διαγνωστικών.

Την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και τον ΕΟΠΥΥ, εξέδωσαν τα επίσημα ποσά από τα επίσημα " κουρέματα "μέσω claw back και rebate και βέβαια τα ποσά τα οποία χάνουν τα διαγνωστικά είναι τεράστια, κάτι βέβαια που όλοι γνώριζαν αλλά ήλπιζαν ότι δεν θα γίνει. Τα μικρά διαγνωστικά χάνουν από  40%-45%  από τα ποσά των υπηρεσιών που παρήσχαν το 2014 προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ενώ οι μεγάλες αλυσίδες διαγνωστικών χάνουν 55%-60%. Αυτό το γεγονός σημαίνει ότι για τις υπηρεσίες που παρέχουν από τα μέσα του Σεπτεμβρίου και μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου δεν πρόκειται να εισπράξουν ούτε ευρώ. Παρόλα αυτά, η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ, τους αναγκάζει να μην έχουν το δικαίωμα να διώξουν ούτε έναν ασφαλισμένο και να τους εξυπηρετούν όλους χωρίς να πληρώνονται γι΄αυτό.

Το εγχείρημα του ΕΟΠΥΥ έχει αποτύχει και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, καθώς λεφτά δεν υπάρχουν για να αποζημιωθούν όλες οι παροχές, αλλά και τα έξοδα των παρόχων... τρέχουν. Στη μέση όλων αυτών οι ασφαλισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου