Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Νοεμβρίου 30, 2014

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ-ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ

                                    1

Σε αναστολή της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και από αύριο θα δέχονται κανονικά και πάλι τους ασφαλισμένους στον οργανισμό.

Μετά το εξώδικο που έστειλε η ΠΑΣΙΔΙΚ προς τον ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή. ο Οργανισμός απάντησε με μια κίνηση ματ και αιφνιδιαστικά χθες το βράδυ απάντησε με εξώδικο και αυτός, σύμφωνα με το οποίο, όποιο διαγνωστικό τη Δευτέρα προβεί σε επίσχεση θα του κοπεί βάση νόμου η σύμβαση. Μετά από αυτή την εξέλιξη κάποια μέλη της ΠΑΣΙΔΙΚ, φοβήθηκαν, έκαναν ίσως στις κινητοποιήσεις και δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στην επίσχεση. Έτσι, η ένωση των διαγνωστικών αποφάσισε να κάνει πίσω, προσωρινά και να επανέλθει σε μία εβδομάδα, αφού πρώτα κάνει άλλες κινήσεις.
Από πλευρά Υπουργείου Υγείας, υπήρξε η καλή θέληση να βρεθεί μία ισορροπία ανάμεσα σε ΠΑΣΙΔΙΚ και ΕΟΠΥΥ, καθώς εκπρόσωπός του που μίλησε σήμερα με τον πρόεδρο της ΠΑΣΙΔΙΚ, τόνισε ότι άμεσα θα μπει ο γνωστό " κόφτης " στη συνταγογράφηση των γιατρών και θα μπει ατομικό πλαφόν σε κάθε πάροχο ( αυτό, όμως ευνοεί μόνο τις μεγάλες αλυσίδες διαγνωστικών), Ακόμη, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου στις νέες συμβάσεις που θα ισχύσουν από 1/1/15, θα δίνεται η δυνατότητα στα διαγνωστικά να διώχνουν τους ασφαλισμένους όταν έχουν συμπληρώσει το ατομικό πλαφόν τους, αλλά σε αυτή τη περίπτωση θα μειωθεί το κρατικό τιμολόγιο των εξετάσεων. Εξετάζεται και η περίπτωση να αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Όσο αφορά τώρα τα διαγνωστικά, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους όλων των πάροχων με μοναδικό σκοπό να γίνουν κινητοποιήσεις από κοινού. Ήδη η γιατροί που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε επίσχεση από 8/12. Πιθανόν και τα μέλη της ΠΑΣΙΔΙΚ να ξεκινήσουν εκείνη την ημέρα και τη δική τους επίσχεση που πήρε αναστολή.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Της Επικρατείας σχετικά με τη νομιμότητα του claw back ( το κούρεμα στο οποίο έχει υποβάλει ο ΕΟΠΥΥ του πάροχους ) και από εκεί και πέρα θα υπάρξουν ανάλογες εξελίξεις.

Αναλυτικά, το Δελτίο Τύπου που έβγαλε εκτάκτως πριν λίγη ώρα η ΠΑΣΙΔΙΚ:

" Με τον πιο σαφή τρόπο ο ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώνει και πάλι την αυταρχική στάση του και την αποικιοκρατική αντιμετώπιση των παρόχων του ιδιωτικού τομέα, εκβιάζοντας τους με διακοπή της σύμβασης, θυμίζοντας απειλές απόλυσης σε απεργούς. 
   Και το κάνει με εξώδικο που έστειλε με πονηρία το βράδυ της Παρασκευής (!), έτσι ώστε να παγιδεύσει και να εκθέσει κατά το δυνατόν περισσότερο τους "συνομιλητές" του.
   Κάτω από το κέλυφος νομικών προσχημάτων, εκστομίζει την απειλή του. Ο Σύνδεσμος είναι υποχρεωμένος να προστατέψει τα μέλη του και γι αυτό αναστέλλει για μια εβδομάδα την επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που είχε εξαγγείλει από αύριο, Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου . 
   Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα συνεργαστεί με τους υπόλοιπους κλάδους του ιδιωτικού τομέα, σε ένα κοινό μέτωπο. 
   Και, βεβαίως, ο Σύνδεσμος δεν συνομιλεί με τον ΕΟΠΥΥ έως ότου οι εκπρόσωποι του αποδείξουν οτι είναι αξιόπιστοι, ευθείς και ενδιαφέρονται για την ουσία των προβλημάτων, ενώ επιφυλάσσεται να λάβει και όσα άλλα μέτρα κρίνει για τις ευθύνες των αρμοδίων."

Το Συντονιστικό Όργανο των Διανωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου