Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Ιανουαρίου 06, 2015

ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤ1 Η ΕΡΡΙΚΑ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ

                          

Μία από τις καλύτερες δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ, η Έρρικα Βαλλιάνου απολύθηκε παραμονή πρωτοχρονιάς από τον ΑΝΤ1 με ένα στυγνό τρόπο.

Συγκεκριμένα, η γνωστή και πολύ οικεία δημοσιογράφους αφού εδώ και πολλά χρόνια έμπαινε στο σπίτι μας μέσω της τηλεόρασης, βρήκε θυροκολλημένη την απόλυσή της στην πόρτα του σπιτιού της μέσω δικαστικού κλητήρα.
Στην επιστολή που απέστειλε η Ερ. Βαλλιάνου στην ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη «ρατσιστική, βάναυση και προσβάλλουσα την προσωπική και επαγγελματική μου αξιοπρέπεια απόλυσή μου απ’ τον ΑΝΤ1», ενώ αναφέρεται και στον απαράδεκτο τρόπο που της κοινοποιήθηκε.
Η αναγκαστική επιλογή που τέθηκε στη συνάδελφο ήταν να δηλώσει σύνταξη για να λυθεί ομαλά η σχέση. Ο ίδιος ο διευθυντής Β. Πελέκης τής δήλωσε ότι «στην ανδρική του τιμή» δεν γνώριζε τίποτα κι ότι δεν είχε λόγο στις απολύσεις αν και εκ των υστέρων συμφώνησε. Οταν η συνάδελφος τον ρώτησε αν έχει λόγο στις προσλήψεις απάντησε καταφατικά. Η απόλυση υπογράφεται από τον Γενικό Διευθυντή, Στρατή Λιαρέλλη.
Η Έρρικα μας είπε ότι θεωρεί την απόλυσή της μεθοδευμένη και με στόχο αποκλειστικά την ίδια, μάλλον και τη θέση της θα συμπληρώναμε εμείς, δεδομένου ότι τελευταία είχε σχετικές ενδείξεις: «Πάντα είχα την άποψή μου και πολύ ευγενικά πάντα έβρισκα τη χρυσή τομή στο ρεπορτάζ. Αυτό το δύσκολο ρεπορτάζ το έκανα όσο καλύτερα μπορούσα. Τον τελευταίο καιρό, ενώ υπήρχαν τόσες σημαντικές ειδήσεις με περίεργους τρόπους δεν έπαιζε παρά ελάχιστα το δικό μου ρεπορτάζ και ειδικά στην περίπτωση της δίκης Κασιδιάρη (για το γρονθοκόπημα στη Λιάνα Κανέλλη) πήρα εντολή να μην πάω διότι… μπορεί να γίνουν επεισόδια και καλύτερα να πάει… ένας άνδρας».
Την επιστολή της συναδέλφου καλείται να συζητήσει σήμερα το αποδυναμωμένο συνδικάτο της ΕΣΗΕΑ, που βλέπει τις απολύσεις να περνούν, το εργατικό δίκαιο να καταργείται και αναγκαστικά περιορίζεται πλέον σε ανακοινώσεις, καταγγελίες και δηλώσεις συμπαράστασης.
ΠΗΓΗ: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου