Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Ιανουαρίου 26, 2015

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

                 

Έτοιμο έχει η νέα κυβέρνηση το πρώτο μεγάλο νομοσχέδιο, που περιέχει επιμέρους νόμους για εργασιακά, συντάξεις και φορολογικά, το οποίο θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέρει το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

Ακόμη, περνάει νόμο για επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ μικτά και επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

Επαναφορά της 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους που παίρνουν μέχρι 700 ευρώ, ενώ μέσα στο νομοσχέδιο αναφέρει ότι στόχος είναι η σταδιακή αποκατάσταση και των υπόλοιπων συνταξιούχων σε βάθος χρόνου.

Τέλος, η κυβέρνηση δίνει ανάσα στους ελεύθερους επαγγελματίες που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Έτσι, καταργεί την προσωποκράτηση και τους πλειστηριασμούς για χρέη προς το δημόσιο, ενώ κάνει μία μεγάλη κίνηση με σκοπό να μπορέσουν όλοι να πληρώσουν τα χρέη τους. Όποιος προσέλθει να κάνει διακανονισμό για τα χρέη του θα πληρώσει το αρχικό χρέος, χωρίς τόκο.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι όταν  ρωτήσαμε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα προβούν σε νέα νομοσχέδια που καταργούν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της προηγούμενης κυβέρνησης που είχε επιβάλλει η τρόικα, χωρίς να ρωτηθούν οι δανειστές μας γι' αυτό, μας απάντησε  " εδώ μιλάμε για τις ζωές των Ελλήνων πολιτών και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε. Αν θέλουν οι δανειστές μπορούμε να συζητήσουμε για ελάφρυνση του χρέους, για πάταξη της φοροδιαφυγής, για εξάλειψη της σπατάλης του Δημοσίου, αλλά όχι για την καθημερινή ζωή των Ελλήνων και για την καλύτερη ποιότητά της "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου