Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΓΑ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ

            Παρέμβαση ΗΠΑ για να φτιάξουν οι σχέσεις Ελλάδας – ΕΕ (;) - Τηλεφώνημα σε Βαρουφάκη από τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ -`Μαζί θα επιλύσουμε οικονομική κρίση`

Αργά χθες το βράδυ, λίγο μετά το τέλος της σύσκεψης στο Μαξίμου, ο Γιάννης Βαρουφάκης φέρεται να ήρθε σε επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου και να ζήτησε τη στήριξη της Ελλάδας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Τζακ Λιου αφού άκουσε προσεχτικά τον κ. Βαρουφάκη, του τόνισε ότι τόσο αυτός, όσο και ο Μπάρακ Ομπάμα είναι διατεθιμένοι να συνεργαστούν με την Ελλάδα ώστε να βρεθεί μία λύση και να αντιμετωπίσουν την δημοσιονομική και οικονομική κρίση.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, θεωρεί ότι η κρίση στην Ευρωζώνη, φέρνει αστάθεια, επιπλοκές και επιπτώσεις και στην αμερικανική οικονομία αλλά και στην παγκόσμια. Αυτός είναι και ο λόγος, που σκοπεύει να συνεργαστεί στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα για να επιλυθούν οι διαφορές. 

Μέχρι στιγμή, πάντως, η Ουάσινγκτον δεν έχει απευθύνει επίσημη πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφτεί τη χώρα, ούτε υπάρχει γενικότερα μία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα στη χώρα μας.

ΠΗΓΗ:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου