Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Ιανουαρίου 25, 2015

"ΕΥΡΩ-ΦΡΙΚΗ " ΓΡΑΦΕΙ Η BILD ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

              

Όπως αναμενόταν, ο συστημικός Τύπος της Γερμανίας δεν είδε με καλό μάτι την πανηγυρική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Έτσι, η εφημερίδα " Bild " με τον τίτλο  «Ευρω-Φρίκη» υποδέχεται τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα.

«Νίκη για τους ριζοσπάστες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα», γράφει στο κεντρικό θέμα για τις ελληνικές εκλογές και στη συνέχεια παραθέτει την εκτίμηση των αποτελεσμάτων, βάσει των exit polls.

«Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν, ο Τσίπρας θα μπορούσε να γίνει ο νεότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας» αναφέρει η εφημερίδα.


Εν τω μεταξύ στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο Τύπος υποδέχεται με πιο ήπιους τόνους την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, είτε έχουν αρνητικά είτε θετικά συναισθήματα.

Συγκεκριμένα, «Θρίαμβος του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα» αναφέρει η γαλλική Le Monde.

«Θρίαμβο του Τσίπρα δείχνουν τα πρώτα exit polls» αναφέρει η ιταλική La Stampa.

«Κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει στο πρωτοσέλιδό της η ισπανική El Pais.

«Δύο exit polls δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με πάνω από 12%» αναφέρει το BBC.
Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Αλήθεια, το γεγονός ότι αυτή είναι η απόφαση του Ελληνικού λαού, κανείς δεν το λαμβάνει υπ' όψην από όλους αυτούς που κριτικάρουν με τον χειρότερο τρόπο τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ένα αποτέλεσμα προέρχεται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες οφείλουμε να το σεβαστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου