Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015

ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΜΙΝΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    

Την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» που δημοσιεύθηκε σήμερα, χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. 

Αμέσως, ο γ.γ. του πρωθυπουργού, Δημ. Τζανακόπουλος, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: 
« Υπογραμμίζουμε ότι αυτή η δήλωση Αρχηγών Κρατών της Ε.Ε. δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δεν έχει ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία ώστε να εξασφαλιστεί η συναίνεση των κρατών μελών της".
Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην  ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όπου της εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, καθώς η Ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να φαίνετα ότι συμμετέχει σε κάτι για το οποίο ουδέποτε ρωτήθηκε, ενώ δεν έχει και την ίδια άποψη με τους ηγέτες της Ε.Ε. στο θέμα Ρωσίας και Ουκρανίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν να ενημερώσουμε ότι, στην  επίμαχη κοινή δήλωση, οι ηγέτες της ΕΕ απειλούν τη Μόσχα με νέες κυρώσεις, ως απάντηση για την κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία και την επίθεση από αντάρτες με 30 νεκρούς στη Μαριούπολη. Εκφράζεται ακόμη η ανησυχία των ηγετών της ΕΕ για την επιδείνωση της ασφάλειας και της ανθρωπιστικής κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία και καταδικάζουν τους φόνους αμάχων κατά τον «τυφλό βομβαρδισμό» της Μαριούπολης.



Εν τω μεταξύ, αύριο αναχωρεί για τις Βρυξέλες, ο νέος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς όπου θα συμμετάσχει στην  σύνοδο κορυφής των Υπουργών εξωτερικών της Ε.Ε. με αντικείμενο συζήτησης τις κυρώσεις στη Ρωσία για το θέμα της Ουκρανίας. Με αφορμή αυτό το γεγονός δημιουργήθηκε ένα μίνι επεισόδιο ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην τελετή παραλαβής του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο νέος Υπουργός τόνισε ότι η θέση της Ελλάδας θα είναι δημοκρατική και ότι δεν υπάρχει περίπτωση μόνο και μόνο επειδή σαν χώρα χρωστάμε να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα και όλες τις αποφάσεις της Ε.Ε. Αμέσως μετά πήρε την σκυτάλη ο Ευάγγελος Βενιζέλος που σαν απερχόμενος Υπουργός ευχήθηκε " καλή επιτυχία " στον νέο και με τη σειρά του αμύνθηκε των μέχρι τώρα αποφάσεων της Ελλάδας τονίζοντας ότι ουδέποτε αναγκάστηκαν να πάρουν κοινή θέση με την Ε.Ε. βάση λόγω έμμεσου εκβιασμού,  αλλά τις θέσεις αυτές τις  πίστευε και η ίδια η Ελληνική κυβέρνηση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου