Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Ιανουαρίου 26, 2015

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ-ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

                       Ανοιξε η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων

Πριν 3 μήνες σας γράφαμε για το σχέδιο που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ όσο αφορά τα θέματα της Παιδείας. Ήταν γνωστό ότι κανείς από τη νέα κυβέρνηση δεν εκτιμούσε το πραγματικά κατάπτιστο νομοσχέδιο με την τράπεζα Θεμάτων στο Νέο Λύκειο και αναμενόταν η κατάργησή του από τη στιγμή που θα αναλάμβαναν τα ηνία της χώρας. Απλά δεν γνωρίζαμε αν θα ισχύσει από φέτος ή από την επόμενη χρονιά για τα παιδιά που γεννήθηκαν από το 2000 και μετά.

Από ότι φαίνεται, λοιπόν από τα πρώτα μηνύματα που πήραμε από ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, η κατάργηση του Νέου Λυκείου θα γίνει άμεσα και θα ισχύσει από φέτος. Έτσι καταργείται η Τράπεζα Θεμάτων, ενώ παύει να ισχύει η προσμέτρηση των βαθμών των τριών τάξεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Οι μαθητές θα προάγονται με ενδοσχολικές εξετάσεις συνυπολογίζοντας τους προφορικούς βαθμούς των τετραμήνων όπως ίσχυε στο παρελθόν.

Όπως προείπαμε καταργείται ο Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης που προκύπτει από τις επιδόσεις των υποψηφίων στις τρείς τάξεις του Λυκείου. Πλέον για την εισαγωγή θα υπολογίζονται οι βαθμολογίες που σημείωσαν οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές.

Ακόμη, θα έχουμε διεύρυνση των επιλογών των υποψηφίων όσο αφορά κάποιες σχολές που μπορεί να επιλέξουν, χωρίς να δεσμεύονται από το επιστημονικό πεδίο το οποίο θα έχουν επιλέξει. Η πρόσβαση στις Παιδαγωγικές Επιστήμες θα μπορεί να γίνει από όλα τα επιστημονικά πεδία, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε σχολές των Θετικών, Τεχνολογικών και Επιστημών Υγείας από τη Β' αλλά και από τη Γ' ομάδα προσανατολισμού. Με την ίδια λογική θα υπάρχει η ίδια δυνατότητα σε παιδιά με απολυτήριο της Α' και της Δ' ομάδας προσανατολισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου