Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΙΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ ΓΙΑ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

                               Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΙΚΟΝΕς ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕς ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκ πρώτης δεν έκανε εντύπωση σε κανέναν, αλλά η εξέλιξη των γεγονότων θα πρέπει να μας γεμίζει ανησυχία.
Μεγάλες επιχειρήσεις, ενημέρωσαν πριν λίγες ημέρες τους υπαλλήλους τους ότι η μισθοδοσία αντί για 30 Ιουνίου θα μπει στους λογαριασμούς τους την Τετάρτη 1η Ιουλίου. Μάλιστα, κάποιοι που πληρώνουν το επίδομα αδείας αργότερα έσπευσαν να ενημερώσουν ότι εκείνη την ημέρα θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και αυτό το ποσό. Σαφώς στο άκουσμα αυτής της είδησης δεν αντιδράς. Απλά λες και ευχαριστώ γιατί άλλοι δεν πληρώνονται καθόλου, ενώ εσύ θα πληρωθείς έστω και με μία μέρα καθυστέρηση. Άλλωστε τι είναι μία μέρα, περνάει εύκολα.

Το θέμα είναι ότι αυτή η κίνηση δεν έγινε τυχαία από τόσες πολλές επιχειρήσεις ταυτόχρονα.
Εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει τη διπλή δόση του ΔΝΤ και μάλιστα χωρίς να έχει έρθει σε κάποια συμφωνία μαζί τους γι΄αυτό, θεωρείται δεδομένο ότι η ΕΚΤ θα κλείσει τις Ελληνικές τράπεζες την επομένη. Όλοι καταλαβαίνουμε, λοιπόν τι σημαίνει αυτό.

Από την άλλη κυκλοφόρησαν πολλές φήμες σήμερα για κλείσιμο των Ελληνικών Τραπεζών τη Δευτέρα με αφορμή το έκτακτο Eurogroup του Σαββάτου που θυμίζει σε πολλά το αντίστοιχο eurogroup που είχε γίνει Παρασκευή βράδυ πριν το κλείσιμο των Κυπριακών Τραπεζών. Μόνο που τότε είχε συναινέσει σε αυτό και ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Αναστασιάδης, κάτι το οποίο δεν πρόκειται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με οποιοδήποτε τίμημα.

Μένει να δούμε τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου και να πάρουμε τη διαβεβαίωση από την ελληνική κυβέρνηση ότι θα πληρωθεί κανονικά η δόση προς το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου