Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Ιουνίου 28, 2015

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΚΤ-Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ CAPITAL CONTROL ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

               

Τελικά, όπως ανέμενε η κυβέρνηση τα νέα από το συμβούλιο της ΕΚΤ ήταν καλά. 
Ο Μηχανισμός Στήριξης των Τραπεζών (ELA ) έμεινε αμετάβλητος, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεννόηση με την ΕΚΤ υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα για να "εγγυηθεί την χρηματοπιστωτική σταθερότητα".

Όπως τόνισε ο Μάριο Ντράγκι θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις Ελληνικές Τράπεζες και θα έχει στενή συνεργασία με τον Γιάννη Στουρνάρα ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στους Έλληνες πολίτες.

Στο μεταξύ, αυτή την ώρα συζητούν στην κυβέρνηση την πιθανότητα για capital control, αλλά χωρίς να  υπάρχει ούτε μία πιθανότητα να γίνει κούρεμα στις καταθέσεις του κόσμου. Το ενδεχόμενο αυτό συζητιέται μόνο μπροστά στο φόβο ότι μπορεί ο κόσμος από τον πανικό να τρέξει αύριο στις τράπεζες και να αδειάσει τα ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας και οι Υπουργοί του δεν θέλουν να κλείσουν ούτε μία μέρα τις τράπεζες, ειδικά τέτοια περίοδο που πληρώνονται μισθοί και συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου