Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΓΙΟΥΝΚΕΡ-ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

                Τηλεφωνικές επαφές είχε ο Τσίπρας με Γιούνκερ και Σουλτς - Τι τους ζήτησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός - Media

Από χθες αναφερόμασταν στους διάφορους τριγμούς που έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα.
Το γεγονός ότι το ευρώ πέφτει, ότι αρκετοί λαοί ζητούν δημοψήφισμα για την παραμονή των χωρών τους στην Ε.Ε και γενικότερα οι ξένοι ηγέτες είναι σε διαρκείς συσκέψεις είναι το λιγότερο. Κάθε νοήμων άνθρωπος ξέρει ότι μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν πρόκειται να περάσει αναίμακτα.

Για το λόγο αυτό και γίνονται σε καθημερινή βάση αρκετές ζυμώσεις σε παρασκηνιακό κυρίως επίπεδο και μάλιστα ο Βόλφαγκ Σόιμπλε ήταν ο πρώτος που δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν περιθώρια να τα βρούμε με την Ελλάδα είτε μετά τη λήξη του υπάρχοντος προγράμματος ( δηλαδή αύριο ) είτε και μετά το δημοψήφισμα.

Υπάρχει η πιθανότητα οι εταίροι μας να επανέλθουν με κάποια καλύτερη πρόταση για συμφωνία, η οποία δεν θα περιλαμβάνει τόσο απεχθή μέτρα. Σε αυτή την περίπτωση και η Ελληνική κυβέρνηση έχει σκοπό να επανέλθει σε συζητήσεις και να συμφωνήσει με τους δανειστές μας σε μια πιο έντιμη βάση.

Ακόμη και έτσι να είναι, θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει το δημοψήφισμα, μόνο που σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα εισηγηθεί το " Ναι ". Από εκεί και πέρα ο κάθε ένας από εμάς θα πράξει κατά συνείδηση.

Στα πλαίσια, λοιπόν όλων αυτών ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε πριν λίγο με τους Γιούνκερ και Σουλτς και τους ζήτησε να συμβάλουν ώστε να παραταθεί το πρόγραμμα ρευστότητας των Ελληνικών Τραπεζών μέσω του ELA. Κι αυτό γιατί όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ : Ως Ευρωπαίος πολιτικός οφείλεται να υπερασπιστείτε τους κανόνες της Ευρώπης και να μην παρεμποδίζεται τη δημοκρατική έκφραση του Ελληνικού λαού δημιουργώντας χάος και φόβο κλείνοντας τις τράπεζες "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου