Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Σάββατο, Ιουνίου 27, 2015

" ΟΙ 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΓΓΥΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ" ΤΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΠΡΟΣΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ε.Κ.Τ.-Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ-ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ EUROGROUP

                       «Το ελληνικό bank run μόλις ξεκίνησε: Δύο τράπεζες κατέφυγαν στον ELA» -Τι γράφει κορυφαίος αναλυτής

Ένας και μόνο κίνδυνος υπάρχει να κλείσουν οι Ελληνικές Τράπεζες τις επόμενες μέρες και αυτόν , δυστυχώς τον προκαλούμε μόνοι μας.

Η πρόεδρος της εποπτικής επιτροπής της Ε.Κ.Τ. σε ερώτηση που της έκαναν την Πέμπτη στο ευρωκοινοβούλιο, τόνισε ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα είναι φερέγγυες, έχουν ρευστότητα και δεν κινδυνεύουν ούτε από τη μη σύναψης συμφωνίας, ούτε από το αν η Ελληνική κυβέρνηση οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ή δημοψήφισμα. Μετά από αυτό, θα ήταν τουλάχιστον ανεύθυνο-για να μη πούμε εγκληματικό-από πλευράς Ντράγκι να κλείσει τις στρόφιγγες των Ελληνικών Τραπεζών.

Πάντως, αυτή την ώρα έχουμε τη συνάντηση του Μάριο Ντράγκι με τους  Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο ώστε να πάρουμε τη διαβεβαίωση ότι δε θα έχουμε κάποιο πρόβλημα με τις τράπεζες την εβδομάδα που έρχεται, ενώ αύριο το πρωί θα συνεδριάσει η ΕΚΤ  γι΄αυτό το θέμα.

Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ενός bank run-bankrupt, δηλαδή ο Ελληνικός λαός μέσα στον πανικό του να σηκώσει όλα τα αποθεματικά των τραπεζών και να κλείσουν λόγω έλλειψης ρευστότητας. Θα πρέπει να κυριαρχήσει η ψυχραιμία και όλα θα πάνε καλά. Οι χώρες και οι λαοί δεν χάνονται έτσι εύκολα και απλά.

Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες, δύο είναι οι πιθανές περιπτώσεις για το θεμα της Ελλάδας που αναμένεται να συζητηθούν στο σημερινό eurogroup.
Από τη μία είναι αυτή που ζητάνε να αποσυρθεί η πρόταση συμφωνίας προς τη χώρα μας, οπότε ταυτόχρονα δεν στέκει και η ερώτηση του δημοψηφίσματος και αλλάζουν τα δεδομένα του τι μέλλει γενέσθαι.
Από την άλλη, όμως πληθαίνουν οι φωνές Ευρωπαίων αξιωματούχων που ζητούν να μειωθούν τα απεχθή μέτρα προς την Ελλάδα και να πάμε σε μία συμφωνία σήμερα κιόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου