Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015

Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

                      

Εδώ και καιρό ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στα όρια των αντοχών του και κάνει αγώνα για να κλείσει μία αξιοπρεπή συμφωνία, αφού γνωρίζει ότι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που τον ψήφισε είναι κατά της ρήξης με την Ευρώπη. Με οποιοδήποτε κόστος, όμως ? Εδώ είναι που μπαίνουν στη μέση τα διλήμματα και θα πρέπει και οι πολίτες αυτής της χώρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αν στόχος μας ήταν να παραμείνουμε στην Ευρώπη με οποιοδήποτε κόστος τότε δε χρειαζόταν να αλλάξουμε κυβέρνηση. Αν πιστεύαμε ότι μια οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα κατάφερνε συμφωνία αναίμακτα τότε είμασταν τουλάχιστον ευκολόπιστοι και αυτό δεν δικαιολογείται για έναν λαό που έχει περάσει τόσα πολλά εξαιτίας των λαμογιών που τόσα χρόνια ψήφιζε να τον εξουσιάζουν.

Το δεδομένο ήταν ότι οι προηγούμενοι δεν διαπραγματεύονταν απλά εκτελούσαν, άρα ήτνα και της προτίμησης των δανειστών μας. Αυτή η κυβέρνηση, όμως είχε ήδη ενοχλήσει τους εταίρους μας πριν ακόμη αναλάβει την εξουσία. Έτσι, το σκηνικό το έστησαν καλά, αφού ο Σαμαράς δεν έφερε τρεις μήνες νωρίτερα τις εκλογές από μόνος του. Είναι δεδομένο ότι πήρε πρώτα το οκ από τους Ευρωπαίους φίλους του. Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας έπεσε στη παγίδα-υπό την πίεση του Ελληνικού λαού-να πάει για μια έντιμη διαπραγμάτευση ( αν και όφειλε να γνωρίζει ότι η εντιμότητα είναι άγνωστη λέξη για ανθρώπους που κυβερνώνται μόνο από τα χρήματα ). Για να μην αδικώ, βέβαια τον πρωθυπουργό που είναι άξιος και έξυπνος πιθανό αυτό και να τον ξεγέλασε, δηλαδή το γεγονός ότι μπροστά στη πιθανότητα να χάσουν οι Ευρωπαίοι τα λεφτά που έχουν δώσει, να δέχονταν την αξιοπρεπή συμφωνία.

Μόνο που κάτι τέτοιο δεν έγινε. Επειδή γνώριζαν ότι ο τρόπος με τον οποίο έριξαν τον Κώστα Καραμανλή δεν θα πέρναγε στην περίπτωση του Τσίπρα εφάρμοσαν ένα άλλο κόλπο. Τον άφησαν να ελπίζει σε μια συμφωνία, του έδωσαν ελπίδες ζητώντας του σιγά-σιγά να υποχωρεί σε βασικές αρχές του και φτάσαμε μέχρι την τελική ευθεία. Εκεί, λοιπόν που στο παρά πέντε του τάζουν σίγουρη συμφωνία, αφού ήδη τον έχουν αναγκάσει να πάρει κάποια απεχθή μέτρα ( παρόλο που τα περισσότερα αυτή τη φορά θα τα πλήρωναν οι έχοντες ) ξαφνικά του... τραβούν απότομα το χαλάκι κάτω από τα πόδια και ανατρέπουν τα πάντα. Στόχος, βέβαια να έρθει σε αδιέξοδο η Ελληνική κυβέρνηση, να αναγκαστούν να συναινέσουν σε μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ( τύπου Παπαδήμου ) και μετά, βέβαια να έρθουν πάλι στην εξουσία οι προηγούμενοι. Η Γερμανία και το ΔΝΤ δε γουστάρουν μία αριστερή κυβέρνηση και θέλουν να τοιμωρήσουν και τον Ελληνικό λαό που τη ψήφισε.

Μόνο που δεν λογαριάζουν κάποιους αστάθμητους, ίσως παράγοντες. Κατ΄αρχάς αρκετοί Υπουργοί εξωτερικών, ακόμη και χωρών που είναι υπέρ ενός Grexit, αντέδρασαν χθες στο Eurogroup, βλέποντα ότι τα μέτρα που απαιτεί το ΔΝΤ είναι έξω από κάθε λογική.
Ακόμη, δεν έχουν λογαριάσει επακριβώς την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει και τον Ελληνικό λαό, αλλά και την κυβέρνηση. Είναι σίγουρο ότι φοβούνται τον Τσίπρα, ότι αν συμφωνήσουν μαζί του μπορεί αυτή η κυβέρνηση να πετύχει, να φέρει αποτελέσματα και μετά να κυβερνήσει... αριστερά και κόντρα σε αυτά που οι εταίροι πρεσβεύουν. Φοβούνται ότι αν πετύχει η Ελληνική κυβέρνηση θα... σηκώσουν και άλλοι ανάστημα. 
Μόνο που περισσότερο από όλα φοβούνται μη χάσουν τα λεφτά τους και αυτό μπορεί να τους ωθήσει να κλείσουν τη συμφωνία την ύστατη στιγμή. Τόσα eurogroup μέσα σε λίγες μόνο μέρες δεν θα τα κάνανε σε καμία άλλη περίπτωση. Θέλουν να κλείσουν τη συμφωνία, αλλά παλεύουν μέχρι τέλους μήπως και λυγίσει η Ελληνική κυβέρνηση. Θέλουν να διαλύσουν την Ελλάδα, αλλά όχι να χάσουν τα λεφτά τους. Στόχος τους να γυρίσουν στα πράγματα οι προηγούμενοι και μάλιστα αυτή τη φορά θα υπάρχει και η παρέα του Σταύρου Θεοδωράκη για να τους ενισχύσει. Αλλά τέτοια ρίσκα και τέτοιοι λογαριασμοί δε βγαίνουν πάντα, όπως τα σχεδιάζουν οι λεγόμενοι ισχυροί. Η ιστορία έχει πλήθος τέτοιων παραδειγμάτων να διηγηθεί.

Η αντίδραση και το ξέσπασμα του Τσίπρα στη χθεσινή συνομιλία με τον Σουλτς, θα πρέπει να έστειλε το μήνυμα στους εταίρους μας ότι δε ζητάμε τίποτα άλλο παρά την ισότιμη θέση μας στη Ε.Ε. και δεν θα καταθέσουμε εύκολα τα όπλα.

Συγκεκριμένα, αξίζει να δούμε όλη τη στιχομυθία ανάμεσα στους δύο άντρες:

«Το παιχνίδι τελείωσε» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για να λάβει την σκληρή απάντηση του Πρωθυπουργού.

«Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους, 3 εκατομμύρια φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι»,απάντησε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Δεν θα πρέπει να υποτιμάμε μέχρι που μπορεί να φθάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στους Ευρωπαίους ηγέτης «αποφασισμένος» να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στην κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και στην ενοποίηση ταμείων.
Επίσης δεσμεύθηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο και τόνισε στους Ευρωπαίους ότι «ο ιστορικός του μέλλοντος μετά την πρότασή μας δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου