Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2015

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ELA ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ Ε.Κ.Τ.

                           Νέα αύξηση του ELA αποφάσισε η ΕΚΤ
Για άλλη μια φορά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διέψευσε τις κασάνδρες κακών μηνυμάτων και αύξησε τη ρευστότητα των Ελληνικών Τραπεζών που ήταν αναγκαία μετά και από τη επιδρομή των Ελλήνων που δυστυχώς παίζουν τα παιχνίδια των κερδοσκόπων και σηκώνουν από τις τράπεζες ότι έχουν και δεν έχουν.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε αύξηση του ορίου ELA για τις ελληνικές τράπεζες για τρίτη φορά μέσα σε έξι μέρες, όπως δήλωσε τραπεζική πηγή στο Reuters, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το ποσό της αύξησης. Βέβαια, θεωρείται δεδομένο ότι το ποσό θα εξαρτηθεί και από την έκβαση της σημερινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη σήμερα προκειμένου να συζητήσει την επέκταση του ELA, μετά την απόσυρση καταθέσεων ύψους 4,2 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες την περασμένη εβδομάδα, λόγω των φόβων για "ναυάγιο" στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές. 
"Το διοικητικό συμβούλιο αύξησε το όριο του ELA και θα συνεδριάσει εκ νέου μέσω τηλεδιάσκεψης οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί", συμπλήρωσε η πηγή. 
Σημειώνεται ότι στις 17 Ιουνίου η ΕΚΤ είχε αυξήσει το όριο του ELA κατά 1,1 δισ. ευρώ στα 84,1 δισ. ευρώ, και κατά επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου