Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Ιουνίου 30, 2015

ΣΕ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ-ΔΗΛΩΣΗ-ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του eurogroup και η συνέχεια θα δοθεί αύριο το πρωί. Το αίτημα από πλευράς Ελληνικής κυβέρνησης υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να γίνει δεκτό, όπως τόνισαν Ευρωπαϊκοί κύκλοι, αλλά χρειάζονται και κάποιες πρόσθετες διευκρινήσεις από πλευράς Ελλάδας οι οποίες αναμένονται να δοθούν αύριο.

Όπως τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς: «Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε και μας είπε τι ζητάει αλλά όχι τι προτίθεται να δώσει».

Πρόσθεσε ότι «εάν ο Αλέξης Τσίπρας κινηθεί σε μια άλλη κατεύθυνση, για παράδειγμα να υποστηρίξει ένα “ναι” στο δημοψήφισμα, θα έχουμε σίγουρα μια τελείως διαφορετική κατάσταση από την Κυριακή το βράδυ. Πάντα υπάρχουν επιλογές όταν κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Πάντως σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο έγκριτος δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Σόιμπλε ήταν ο μόνος που συνεχώς διέκοπτε τη τηλεδιάσκεψη με αρνητικές θέσεις για την Ελλάδα.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο Αλέξης Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσύρει το δημοψήφισμα σε περίπτωση που η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να βοηθήσει την Ελλάδα και να δεχθεί μία έντιμη συμφωνία, χωρίς το ΔΝΤ.

Στο περιθώριο, πάντως της τηλεδιάσκεψης ο Γιούνκερ έκανε μία περίεργη δήλωση που κάνει το γύρο του κόσμου και προκαλεί απορία. Συγκεκριμένα, είπε στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα της διάσκεψης: " Στην Ελλάδα συμβαίνουν πράγματα που δεν τα έχετε φανταστεί. Πράγματα που ούτε και οι δημοσιογράφοι δεν αναφέρουν στα κείμενά τους και για τα οποία δεν ήσασταν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου