Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2015

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΘΕΣΜΩΝ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: " ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΙΣΤΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ "-Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ-ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ... ΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ-ΞΑΦΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΔΝΤ

                           Αποτέλεσμα εικόνας για eurogroup εικονες
Έκπληκτος έμεινε ο Αλέξης Τσίπρας χθες το βράδυ όταν άκουσε δια στόματος θεσμών, ότι η Ελλάδα ανήκει στα Βαλκάνια και όχι στη Βόρεια Ευρώπη, άρα και αντίστοιχη θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του ΔΝΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπάθησε με κάθε τρόπο να πείσει τους δανειστές μας ότι η Ευρώπη πρέπει να μείνει ενωμένη και ότι πρέπει να εστιάζεται η προσοχή όλων στις διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα μας και την πάταξη της φοροδιαφυγής και όχι σε μειώσεις μισθών και συντάξεων. Σε αυτό το σημείο, όταν ο κ. Τσίπρας μίλησε για ισοτιμία όλων των Ευρωπαϊκών λαών οι απέναντι μίλησαν για μισθούς Βουλγαρίας και ότι ο άλλος δρόμος για την Ελλάδα είναι προς την Αφρική. 
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η Ελληνική αποστολή έδινε μεγάλη μάχη και παρόλο που όλοι είναι οργισμένοι και νιώθουν ότι ήδη έχουν κάνει πίσω σε αρκετά θέματα που έρχονται σε αντίθεση με τις ιδέες μιας αριστερής κυβέρνησης προσπαθούν μέχρι τέλους να δώσουν κι άλλα για να επέλθει η πολυπόθητη συμφωνία την οποία, βέβαια επιζητεί ο Ελληνικός λαός αλλά χωρίς πιστεύουμε να είναι πραγματικά έτοιμος να πληρώσει γι΄αυτή. Γιατί, αυτός ο τόπος ο ευλογημένος είχε πάντα " ξεπουλημένους " πολιτικούς που κατάφερναν να... ευνουχίζουν κάθε φορά που κυβερνούσαν την παιδεία, τον πολιτισμό και την ενότητα. Το... βαθύ ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφώσει τη νοοτροπία μας και γι΄αυτό το λόγο ζητάμε συμφωνία με κάθε κόστος αλλά να μη ζητηθεί αυτό το κόστος να το πληρώσουμε εμείς. Και βέβαια δε μιλάω για τους απλούς μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά για τους έχοντες και κατέχοντες φανερά ή μυστικά.
Μας κυβερνούν τα μεγάλα οικονομικά funds  και γι΄αυτό το λόγο ακόμη και η Μέρκελ σιώπησε.    Η Γερμανία μπροστά στο ΔΝΤ ( ή μάλλον αυτούς που βρίσκονται πίσω από το ΔΝΤ ) δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα και ζητάει να τα βρούμε μαζί τους. Αυτοί πάλι από την πλευρά τους θέλουν για άλλη μια φορά να θυσιάσουν την Ελλάδα για να αποτελέσει το παράδειγμα προς αποφυγή σε οποιονδήποτε λαό τολμήσει να ορθώσει ανάστημα ποτέ. 
Η χθεσινή εξέλιξη όπου το ΔΝΤ απαιτεί νέα μέτρα φωτιά για τους μισθοσυντήρητους και μικροσυνταξιούχους, παρόλο που οι Ευρωπαίοι μιλούσαν για καλύτερη και βελτιωμένη πρόταση από πλευράς Ελλάδας, μπορεί να αποτελεί μία αριστοτεχνική κίνηση για να αναγκάσουν την Ελληνική κυβέρνηση να πάρει ακόμη πιο απεχθή για το λαό μέτρα και να ξεπεράσει τις ... κόκκινες γραμμές της, αφού βλέπουν ότι ήδη έχει υποχωρήσει σε πολλά.
Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση το τελεσίγραφο να είναι γνήσιο και να θέλουν να πετάξουν την Ελλάδα έξω για παραδειγματισμό.
Όπως και να έχει τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Σήμερα θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις, ενώ μία αναπάντεχη παρέμβαση έγινε χθες από την Βασίλισσα Ελισσάβετ που στα 89 της χρόνια έδειξε μία ευφυία και σοβαρότητα που πολλοί άλλοι που μας διαφεντεύουν δεν έχουν δείξει.
" Η Ευρώπη πρέπει να μείνει ενωμένη και από Ανατολικά και από Δυτικά " δήλωσε η Βασίλισσα και έδωσε το στίγμα. Αν φύγει ένας κρίκος από την αλυσίδα κανείς δεν ξέρει πόσους ακόμη κρίκους μπορεί να παρασύρει. Θεωρείται μάλιστα δεδομένο ότι αν " πνίξουν " την Ελλάδα και φύγει από την Ευρώπη τότε και οι Άγγλοι στο δημοψήφισμα που αναμένεται είναι δύσκολο να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.
Διαβάστε παρακάτω τα μέτρα που απαίτησε από την Ελλάδα το ΔΝΤ:
Περαιτέρω αύξηση της φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων για τη χρήση του 2015.
Αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος των εταιρειών και των λοιπών νομικών προσώπων από το 26% στο 28% για τη χρήση του 2016. Η ελληνική πλευρά έχει προτείνει αύξηση του συντελεστή στο 29%.
Αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% για όλες τις ατομικές επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις προσωπικές εταιρείες και από το 80% στο 100% για τις ανώνυμες εταιρείες.
Αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 13% στο 26% για τους αγρότες.
Αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2015.
Περικοπή της έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους μέσω της «απλοποίησης» του τρόπου υπολογισμού της για τα εισοδήματα του 2016. Ουσιαστικά, ζητείται η μείωση του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος των 9.545 ευρώ που προκύπτει από την έκπτωση αυτή για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Επανασχεδιασμός και ένταξη της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στο σύστημα υπολογισμού του φόρου εισοδήματος, ώστε να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και προοδευτικότητα, από το 2016. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά τη μονιμοποίηση της εισφοράς και τη μείωση του ορίου ετήσιου εισοδήματος πάνω από το οποίο αυτή επιβάλλεται χαμηλότερα από το επίπεδο των 12.000 ευρώ.
Παρεμβάσεις σε δημοσιονομικά και ασφαλιστικό
Φορολογικά και δημοσιονομικά μέτρα, καθώς και παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό βάζουν στο «τραπέζι» της διαπραγμάτευσης οι εταίροι.
Ειδικότερα, ζητούν από την κυβέρνηση:
1) Κατάργηση της διάταξης που προβλέπει την επιστροφή στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του 50% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης που αγόρασαν και χρησιμοποίησαν για τα μηχανήματα και τα οχήματά τους προκειμένου να παράγουν τα προϊόντα τους.
2) Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκατ., αντί για 200 εκατ. ευρώ που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά.
Συντάξεις
Ζητείται εξοικονόμηση 450-900 εκατ. ευρώ στη συνολική ετήσια δαπάνη για συντάξεις το 2015 και άλλου 1,8 δισ. ευρώ το 2016 μέσω της υλοποίησης των ακόλουθων μέτρων:
3) Πλήρης εφαρμογή του νόμου 3863/2010 που αλλάζει επί το δυσμενέστερο τον υπολογισμό των συντάξεων, αυξάνει τις χαμηλές συντάξεις και μειώνει τις υψηλές.
4) Εφαρμογή ισοδύναμων δημοσιονομικών μέτρων για την κάλυψη του «κενού» από αφήνει η αναστολή της επιβολής ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία.
5) Πλήρης εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων μέχρι το 2022 και καθιέρωση γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ανεξάρτητα από χρόνια εργασίας ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια εργασίας.
6) Κατάργηση και αντικατάσταση του ΕΚΑΣ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.
7) Αύξηση των εισφορών για υγειονομική περίθαλψη συνταξιούχων από το 4% στο 6%. Αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι αποσύρθηκε η πρόταση που προέβλεπε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στις επικουρικές συντάξεις κατά 5% και στις κύριες κατά 1% για τον κλάδο ασφάλισης του ΙΚΑ. Είχε προηγηθεί συνεννόηση του πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους υπουργούς κ.κ. Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Στρατούλη. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν και από πού θα εξευρεθούν τα αντίστοιχα οικονομικά ισοδύναμα μέτρα.
8) Σταδιακή κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και εναρμόνιση των ασφαλιστικών εισφορών με τη δομή του ΙΚΑ από την 1η Ιουλίου 2015.
9) Κατάργηση όλων των εισφορών υπέρ τρίτων (π.χ., αγγελιόσημο) μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015.
10) Εύρεση ισοδύναμων δημοσιονομικών μέτρων που θα καλύψουν το κόστος της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας περί αποκατάστασης των μειωμένων συντάξεων.
11) Συγχώνευση ασφαλιστικών ταμείων το αργότερο μέχρι το τέλος του 2017.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου