Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Ιουνίου 30, 2015

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

               Μισθοδοσία σε μετρητά τέλος -Μόνο μέσω τραπεζών θα καταβάλλονται οι μισθοί
Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει ότι "δεν δικαιολογείται για κανένα λόγο η μη εμπρόθεσμη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, μετά και από τις νέες ρυθμίσεις που προβλέφθηκαν με σκοπό τη διευκόλυνση της διαδικασίας".
"Συγκεκριμένα, μετά από ενέργειες της κυβέρνησης, δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα καταβολής της μισθοδοσίας χωρίς περιορισμούς, ηλεκτρονικά ή με την κατάθεση μετρητών/επιταγών, μέσω συγκεκριμένων υποκαταστημάτων τραπεζών που θα υποδειχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση ενώ τονίζεται ότι "λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης φαινομένων καταστρατήγησης και παραβίασης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας".
Μετά από αυτό δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη μη καταβολή της μισθοδοσίας από κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις όπως η ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ που δήλωσε στους εργαζόμενους ότι δεν θα πληρωθούν μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες. Για παράδειγμα, η INTERAMERICAN ή ο ΒΙΟΤΥΠΟΣ που πλήρωσαν κανονικά μέσω τραπέζης, ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ που πλήρωσε όλο το μισθό σε μετρητά ή η ΦΑΓΕ που ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι δεν έχει τη δυνατότητα να τους δώσει όλο το μισθό, αλλά τους πλήρωσε έναντι για να μη μείνουν απλήρωτοι. 

1 σχόλιο:

  1. Η αλήθεια είναι πως όντως δεν υπάρχουν δικαιολογίες για όσες εταιρείες δεν καταβάλουν τους μισθούς. Υπάρχουν παραδείγματα εταιρείων που κατέβαλαν μισθοδοσία, πχ η Media Markt.

    ΑπάντησηΔιαγραφή