Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2015

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

                       

Το πόρισμα της επιτροπής για την πρωτοβάθμια υγεία ετοιμάστηκε και την Παρασκευή παραδόθηκε στον αναπληρωτή υπουργό κ. Ξανθό.

Σύμφωνα με αυτό, οι τεχνοκράτες προτείνουν Μονάδες Φροντίδας Υγείας της γειτονιάς. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας " Αυγή ", αναμένεται να συσταθούν Μονάδες Υγείας Γειτονιάς ή ένα περιφερειακό ιατρείο για πληθυσμό ευθύνης ανά 5000 άτομα στις αγροτικές περιοχές.
Σε κάθε μία μονάδα Υγείας θα δημιουργείται από τους εργαζόμενους σε αυτή η ομάδα υγείας, η οποία σε συνεργασία με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς θα αξιολογεί την παροχή φροντίδας στον πληθυσμό ευθύνης της.
Στις μονάδες υγείας θα γίνεται η πρώτη αξιολόγηση της κατάστασης του ασθενούς και θα παρέχονται οι πρώτες βοήθειες, ενώ αν χρειάζεται περαιτέρω ιατρική βοήθεια θα παραπέμπονται σε άλλες υπηρεσίες και δομές της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Η στελέχωση των ομάδων Μονάδων Φροντίδας  Υγείας Γειτονιάς θα αποτελείται κατ' αρχάς από:
Δύο γιατρούς γενικής ιατρικής ή παθολογίας
Ένα νοσηλευτή
'Ενα παιδίατρο για κάθε δύο μονάδες
Ένα μαιευτήρα ή μαία για κάθε δύο μονάδες
Έναν κοινωνικό λειτουργό
Μία γραμματέα και πιθανόν έναν επισκέπτη υγείας.

Οι υπηρεσίες των Μονάδων Υγείας θα παρέχονται από τις 8:00 πμ μέχρι τις 20:00 μμ, εντός και εκτός των μονάδων, καθώς θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες και στα σπίτια ανήμπορων ανθρώπων ή περιπτώσεων που χρειάζονται οι πρώτες βοήθειες χωρίς να μετακινηθεί ο ασθενής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου