Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Σάββατο, Ιουνίου 27, 2015

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟΥ EUROGROUP- ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ-Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ



Με διάγγελμα που απέτεινε προς τον ελληνικό λαό ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα που αποφασίστηκε να γίνει την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου. Μετά από πολύωρο κυβερνητικό συμβούλιο, στο οποίο ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για όλα όσα έγιναν αυτές τις ημέρες στις Βρυξέλλες, αποφασίστηκε η διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως ύστατη λύση, καθώς όσα μας πρότειναν οι εταίροι μας ήταν ένα κάκιστο μνημόνιο που θα κυριολεκτικά θα διέλυε τον Ελληνικό λαό.

Αυτό που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα να εισηγηθεί το δημοψήφισμα ήταν τα σκληρά μέτρα που πρότειναν οι δανειστές μας και το τελεσίγραφο που έθεσαν.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι πληροφορίες από κύκλους της Ε.Ε. πριν λίγα λεπτά μιλούν για πραγματοποίηση του eurogroup όπου όπως φαίνεται θα συζητηθούν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις για βοήθεια προς την Ελλάδα.
Ακόμη το πρωί ο Γιάννης Δραγασάκης παρέα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο θα συναντήσουν τον Μάριο Ντράγκι όπου θα ζητηθεί να μη κλείσει τις Ελληνικές τράπεζες και δημιουργήσει έτσι αναστάστωση, αλλά και περαιτέρω οικονομικό πρόβλημα στον Ελληνικό λαό, τουλάχιστον μέχρι να διεξαχθεί το δημοψήφισμα.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει και ολιγοήμερη παράταση του ήδη υπάρχοντος προγράμματος, καθώς στις 30 Ιουνίου θα πρέπει να πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ και όλα τα θέματα να οριστικοποιηθούν μόλις ο λαός αποφασίσει τι πραγματικά θέλει.
Το βράδυ θα συνεδριάσει η ολομέλεια της βουλής, ενώ στις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ ότι το δημοψήφισμα θα αφορά το ναι ή όχι στο ευρώ η κυβέρνηση απαντά ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και είναι επικίνδυνο να συνδέουμε το κοινό νόμισμα με ένα ερώτημα που θα έχει να κάνει καθαρά με τους όρους της συμφωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου