Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ Η Ε.Ε.-ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ-Η ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

                      Αποτέλεσμα εικόνας για αλεξης τσιπρας
Τέλειωσε πριν λίγο η έκτακτη σύνοδος κορυφής και ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας μέσα από την αίθουσα προέβει στις παρακάτω δηλώσεις:

"Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν βασίστηκαν σε τελεσίγραφα και εκβιασμούς" τόνισε ο πρωθυπουργός.

"Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θέσει σε κίνδυνο αυτές τις αρχές. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας εκ μέρους των ευρωπαϊκών λαών και βεβαίως του ελληνικού λαού" είπε στη σύντομη δήλωσή του.

Αυτή τη στιγμή ο Έλληνας πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα, όπου το βράδυ θα υπάρξει έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο με σκοπό να συζητηθείς το τελικό σχέδιο που έδωσαν οι εκπρόσωποι των θεσμών, καθώς και όσα συζητήθηκαν στη σύνοδο κορυφής.

Όσο αφορά τώρα το τελικό σχέδιο του ΔΝΤ, αυτό μιλάει για παράταση του υπάρχοντος προγράμματος με άμεση εκταμίευση 15,5 δις ευρώ προς την Ελλάδα. Αυτά τα χρήματα θα καλύψουν πρώτες ανάγκες καθώς και την αποπληρωμή της διπλής δόσης προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου. Μέχρι εδώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλα φαντάζουν θετικά.
Μόνο που όπως τόνισαν οι θεσμοί τα χρήματα αυτά θα δοθούν από την Ευρώπη ( ΤΧΣ, ΕΚΤ, κ.λ.π.), ενώ  το ΔΝΤ θα δώσει και πάλι χρήματα μετά τη λήξη του πεντάμηνου προγράμματος και μόνο στην περίπτωση που συμφωνήσουν στους όρους της συμφωνίας.

Αυτό είναι το βασικό σχέδιο το οποίο θα συζητηθεί στο αυριανό έκτακτο Eurogroup και σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών το δεχτούν θα προχωρήσουν σε συμφωνία με την Ελληνική κυβέρνηση. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, λοιπόν οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες και πρωτ΄απ' όλα πρέπει να δούμε τι θα αποφασιστεί και στο Υπουργικό συμβούλιο, αλλά και λίγο νωρίτερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία θα ενημερώσει πρώτα ο Αλέξης Τσίπρας.

Αξίζει να δούμε την κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού προς του ξένους δημοσιογράφους μετά το πέρας των δηλώσεών του πριν λίγο αφότου τέλειωσε η Σύνοδος κορυφής. Φεύγοντας κάποιος δημοσιογράφος τον ρώτησε αν είναι απογοητευμένος και κάποιος άλλος τι περιμένει να γίνει αύριο. Δείτε το βίντεο με την χειρονομία-απάντηση του Αλέξη Τσίπρα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου