Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ-Ο ΤΟΥΣΚ ΖΗΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ-ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΥΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ





Άρχισαν τα όργανα. Όσοι αδαείς ή επικίνδυνοι καιροσκόποι πίστευαν ότι μία πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα επηρεάσει την υπόλοιπη ευρωζώνη μάλλον αρχίζουν σιγά-σιγά να διεψεύδονται. Μπορεί οι εταίροι μας τώρα να είναι πιο προετοιμασμένοι ή θωρακισμένοι αν θέλετε, συγκριτικά με πριν από 3-4 χρόνια να δεχθούν ένα τέτοιο γεγονός, αλλά και πάλι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τις επιπτώσεις που θα έχει σε ένα οικοδόμημα όχι και τόσο στέρεο και ισορροπημένο, αν ένα μέρος του πέσει.

Ήδη οι πληροφορίες που έρχονται από την Ασία μιλούν για μεγάλη  πτώση του ευρώ. Όλοι περιμένουμε ότι και στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια θα αντιδράσουν αρνητικά, ενώ οι Αμερικανοί πιέζουν προς όλες τις πλευρές για μία συμφωνία.

Εν μέσω όλων αυτών, το Γερμανικό κανάλι ZDF επικαλούμενο πληροφορίες από υψηλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους ενημερώνει ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ εξετάζει το ενδεχόμενο σύγκλησης Συνόδου Κορυφής.

Η Σύνοδος Κορυφής θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης, ενώ αύριο συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο στην Γαλλία και στην Γερμανία, η Άνγκελα Μέρκελ έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων και τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Ακόμη, ο Γκι Φέρχοφσταντ, επικεφαλής των φιλελεύθερων και δημοκρατικών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ζητά μία τρίμηνη παράταση από πλευράς Κομισιόν προς την ελληνική κυβέρνηση ώστε να μελετήσει την πρόταση για συμφωνία, να κάνει τις κατάλληλες αλλαγές και κατόπιν διαβουλεύσεων να υπάρξει συμφωνία.

Εξάλλου, στο περιθώριο όλων αυτών οι Έλληνες καλούνται να συμμετάσχουν αύριο το βράδυ σε μια διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας και της ασφυξίας που μας επιβάλλουν οι δανειστές μας. Ργώ από την πλευρά μου δεν θα μπω στη λογική αυτή η συγκέντρωση να αποτελέσει μία σφυγμομέτρηση για το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ της Κυριακής. Για μένα θα πρέπει όλος ο Ελληνικός λαός να βγει στους δρόμους, να αντιδράσει, να ορθώσει το ανάστημά του ανεξάρτητα από το τι θα κάνει την Κυριακή, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι ο φόβος μας είναι μεγάλος και καθορίζει πολλές φορές εξελίξεις εις βάρος μας.
Μαζί με μας ανάλογες εκδηλώσεις συμπαράστασης θα έχουμε και σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπως Λισσαβόνα, Στουτγάρδη, Λονδίνο, αλλά και στη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου