Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Δεκεμβρίου 09, 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΑΠΟ 1/1/15 ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ

                         

Οι πολιτικές εξελίξεις φέρνουν και ανάλογες αποφάσεις σε διάφορους τομείς με προεξέχοντα τον τομέα της Υγείας που αποτελεί σημαντικό πυλώνα για την βιωσιμότητα μίας κυβέρνησης.

Όπως ενημέρωσε τους πάροχους ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Κοντός μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα πλαφόν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Αυτό σημαίνει ότι από το νέο χρόνο που θα ισχύσουν οι ανανεωμένες συμβάσεις θα μπορούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά να δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό που του αναλογεί να πληρωθεί από τον οργανισμό. Έτσι δε θα μπορούν να γκρινιάζουν ότι δεν πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους, καθώς θα είναι στη δικαιοδοσία των επιχειρηματιών να παράσχουν μόνο υπηρεσίες για τις οποίες θα πληρώνονται στο 100%.

Όπως ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Οικονομικών το οριστικό κονδύλι για το 2015 ανέρχεται σε 350 εκ. ευρώ και θα μοιραστεί για τις διαγνωστικές εξετάσεις που παρέχουν τα εκατοντάδες διαγνωστικά κέντρα. Κάθε επιχείρηση, όμως θα έχει ένα στάνταρ ποσό που θα δικαιούται και αυτό το ποσό αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα για να γνωρίζουν και οι επιχειρήσεις αυτές πως θα κινηθούν.
Όποια επιχείρηση ξεπερνάει στις παροχές αυτό το ποσό θα είναι εις γνώσην της ότι δεν θα πληρωθεί και αναλαμβάνει την ευθύνη της.

Μεγαλύτερη βαρύτητα στο κονδύλι αυτό θα δοθεί στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπου υπάρχουν τα περισσότερα κέντρα και βέβαια εξυπηρετείται και ο μεγαλύτερος πληθυσμός ασφαλισμένων.

Να σημειωθεί πάντως πως μετά την εγκατάλειψη από την κυβέρνηση των δημοσίων δομών όπου οι ασφαλισμένοι θα μπορούσαν να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις, τα ιδιωτικά κέντρα κατέχουν σήμερα ποσοστό λίγο πάνω από το 90%. Αντίθετα, το ΠΕΔΥ, για το οποίο τόσα όνειρα είχε κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, απέτυχε, καθώς τα πολυϊατρεία υπολειτουργούν και μόνο το 0,7% των εξετάσεων έχει πραγματοποιηθεί εκεί.

Όσο για την επερχόμενη επίσχεση από πλευράς ΠΑΣΙΔΙΚ, αν και αυτή έχει ανακοινωθεί για τις 15/12, ακόμη μόνο το 50% των μελών της έχει υπογράψει ότι θα συμμετέχει, παρόλο που το Υπουργείο δεν έχει κάνει καμία κίνηση πραγματοποίησης κάποιων αιτημάτων τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου