Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2014

ΑΠΟ 1/1/15 ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ

                                          

Ατομικό ηλεκτρονικό ασφαλιστικό βιογραφικό θα έχουν από την 1/1/2015 όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας.

Αυτές τι μέρες ολοκληρώνεται το νέο σύστημα υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Υγείας, όπου όλοι οι ασφαλισμένοι θα μπορούν μέσω του διαδικτύου να έχουν άμεση πρόσβαση στα ατομικά τους στοιχεία, καθώς και στην καταγραφή των ενσήμων τους.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από τον Υπουργό Εργασίας, κ. βρούτση έχει ψηφιοποιηθεί το ασφαλιστικό ιστορικό όλων των εργαζομένων για τα τελευταία 21 χρόνια, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή και για τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015, καθώς πάρα πολλά αρχεία ασφαλιστικών φορέων είναι καταγεγραμμένα στο χέρι και θέλουν μεγάλη προσπάθεια και επεξεργασία για να περαστούν ηλεκτρονικά.

Στην νέα ψηφιακή πλατφόρμα έχουν συγκεντρωθεί συγκεκριμένα περισσότερες από 22,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, από την 1η-1-1994 μέχρι σήμερα, δίνοντας στους εργαζόμενους της χώρας τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση μέσω ατομικών ψηφιακών λογαριασμών στο «ασφαλιστικό τους προφίλ».
Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.atlas.gov.grνα επιλέξουν «Ασφαλιστικό Βιογραφικό» και να καταχωρήσουν τους κωδικούς τους στο Τaxis και τον ΑΜΚΑ τους. Με τον τρόπο αυτό θα εμφανιστούν στην οθόνη τους συνοπτικά τα διαστήματα ασφάλισης σε κάθε φορέα και με την επιλογή εκτύπωση θα μπορούν να δουν αναλυτικά την πλήρη ανάλυση του χρόνου ασφάλισης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου