Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ NORMAN ATLANTIC-189 ΑΤΟΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ-ΕΔΕΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΜΠΑΡΙ ΤΟ SPIRIT OF PIRAEUS

                             Έδεσε επιτέλους στο Μπάρι το Spirit of Piraeus

Συνεχίζεται η μάχη με το χρόνο αλλά και τη φωτιά που έχει πάρει το Norman Atlantic. Τα σωστικά συνεργεία σταδιακά και με μεγάλη προσοχή απεγκλωβίζουν ανθρώπους και αυτή τη στιγμή πάνω στο πλοίο βρίσκονται 189 άνθρωποι. Οι καιρικές συνθήκες είναι κάπως καλύτερες τώρα, αν και δε σταμάτησαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας τις επιχειρήσεις εκκένωσης. 

Το πρόβλημα είναι ότι όσο περνάει η ώρα, οι δυνάμεις των ανθρώπων που για πάνω από ένα 24ωρο παλεύουν μέσα στο πλοίο, λιγοστεύουν, ενώ και οι πυκνοί καπνοί που βγαίνουν από τα αμπάρια του πλοίου δυσκολεύουν το έργο των διασωστών.

Η προσπάθειες ρυμούλκησης που έχουν γίνει μέχρι στιγμής έχουν πέσει στο κενό, καθώς οι κάβοι από τα ρυμουλκά δεν έχουν αντέξει και έχουν σπάσει εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στο σημείο. 

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη προκειμένου να απομακρύνουν από αέρος όλους τους επιβάτες από το πλοίο το οποίο έχει πάρει κλίση, με την πυρκαγιά να βρίσκεται σε ύφεση.

Πριν λίγο έδεσε στο Μπάρι το Spirit of Piraeus όπου έχει 49 διασωθέντες και το οποίο δεν μπόρεσε νωρίτερα να προσεγγίσει το λιμάνι του Μπρίντιζι λόγω κακών καιρικών συνθηκών και έλλειψη ρυμουλκών. Τελικά κατέληξε στο Μπάρι.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έχουν ήδη διασωθεί, οι οποίοι μιλάνε για υπερφόρτωση του πλοίου με φορτηγά και για έλλειψη συντονισμού από πλευράς Ιταλικών αρχών. Βέβαια, από τη μια ο φόβος και από την άλλη οι δύσκολες καιρικές  συνθήκες δε μπορούν ακόμη να δώσουν σαφή εικόνα για το κατά πόσο υπήρξε κωλυσιεργία στο τομέα του συντονισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου