Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 03, 2014

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΑΠΟ 15/12 ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ-ΑΥΡΙΟ ΚΟΒΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ Ο ΕΟΠΥΥ-ΑΠΟ 8/12 Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

1Στη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο " Τιτάνια" ανάμεσα στους εκπροσώπους των διαγνωστικών κέντρων και για την οποία γράφαμε σχετικά χθες, αποφασίστηκε η επίσχεση που πήρε αναστολή από 1/12, να πραγματοποιηθεί από τις 15/12 και επ' αορίστου.

Σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα ανάμεσα στα μέλη της ΠΑΣΙΔΙΚ, πραγματοποιήθηκε η  σημερινή συνάντηση. Το εξώδικο που έστειλε το βράδυ της Παρασκευής το Υπουργείο ανάγκασε κάποια μέλη να κάνουν πίσω, ενώ τα υπόλοιπα έριξαν ευθείες βολές για προβοκάτσια. Βέβαια, μία μεγάλη αλυσίδα διαγνωστικών ( το " Ιατρόπολις" σύμφωνα με πληροφορίες ) είχε ήδη θέσει την αντίδρασή της για τις αποφάσεις της ΠΑΣΙΔΙΚ.
Τελικά, όπως αποφάσισαν σήμερα θα ξεκινήσει μία σειρά από συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, τον Υπουργό και τον ΙΣΑ με στόχο να αλλάξουν κάποια δεδομένα που τους έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση και θίγουν άμεσα τα συμφέροντα και το μέλλον του κλάδου. Αν τελικά δεν βρεθεί κάποια λύση και από το Υπουργείο δεν δεχθούν να βρεθεί συμβιβαστική λύση και να ικανοποιηθούν βασικά αιτήματά τους, η επίσχεση θα ξεκινήσει στις 15/12, τη στιγμή που οι κλινικοί γιατροί ξεκινάνε την επίσχεσή τους από 8/12.

Από την άλλη, οι ιδιωτικές κλινικές έχουν ήδη ξεκινήσει επίσχεση και αύριο συνεδριάζουν στο Υπουργείο Υγείας για να επιβάλουν τις ποινές τους και συγκεκριμένα αύριο θα αποφασίσουν τη διακοπή συμβάσεων στις κλινικές και μέχρι το απόγευμα θα έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα.
Εδώ, βέβαια υπάρχει ενδιαφέρον μεγάλο, καθώς η κυβέρνηση θα δείξει κατά πόσο είναι διατεθιμένοι να μην αφήσει περιθώρια αντιδράσεων στους επιχειρηματίες της Υγείας και ανάλογα θα δείξει και το δρόμο προς τους άλλους παροχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου