Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Δεκεμβρίου 28, 2014

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΤΟΥ NORMAN ATLANTIC- 150 ΑΤΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΙΑΣΩΘΕΙ

                 Έκτακτο του CNN για το πλοίο Norman Atlantic
Διαστάσεις θρίλερ έχει πάρει η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου Norman Atlantic,  το οποίο πήρε φωτιά τις πρώτες πρωινές ώρες λίγο μετά τη αναχώρησή του από την Ηγουμενίτσα και ενώ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα στο δρόμο προς Ανκόνα.
Πριν λίγη ώρα μίλησε στο MEGA, ο επιβάτης του πλοίου Γιώργος Στυλιαράς: «Τα καράβια δεν μπορούν να μας πάρουν, έχει πολύ κακό καιρό» και συμπλήρωσε: «Μας ενημέρωσαν ότι σε μια ώρα θα έρθει ρυμουλκό να μας ρυμουλκήσει αλλά δεν ξέρω αν αντέξουμε εμείς μια ώρα. Είμαστε έξω στο κατάστρωμα τόσες ώρες και έχουμε ξεπαγιάσει. Τα πατώματα βράζουν».
Την επιχείρηση διάσωσης έχει αναλάβει η Ιταλία ( το πλοίο είχε Ιταλική σημαία, αλλά είχε ναυλωθεί από Ελληνική εταιρία ) με βοήθεια και από τη χώρα μας από αέρος και θαλάσσης. Στην περιοχή κυριαρχούν άνεμοι 10 μποφόρ και τα διασωστικά αεροπλάνα δεν μπορούν να κατέβουν πολύ χαμηλά. 
Ήδη 100 άτομα έχουν διασωθεί από πλοίο που βρίσκονταν στην περιοχή εκείνη την ώρα και έσπευσε να βοηθήσει. Κάποια άτομα έχουν ήδη επιβιβαστεί σε σωστικές λέμβους, αλλά ο καιρός δε βοηθάει καθόλου. Όλα τα σωστικά μέσα της Ιταλίας βρίσκονται στην περιοχή, αλλά η ορατότητα λόγω του αέρα και της δυνατής βροχής είναι δύσκολη.
Όλα τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης ασχολούνται αυτή τη στιγμή με το γεγονός και περιμένουν όλοι με αγωνία την εξέλιξη. Ας ευχηθούμε σύντομα να υπάρξει αίσιο τέλος και όλοι οι επιβάτες να γυρίσουν σώοι στη στεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου