Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2014

ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟ

                      

Για άλλη μια φορά το Ελληνικό κράτος έδειξε το πιο σκληρό του πρόσωπο, αυτή τη φορά σε ένα παιδί με λευχαιμία που του στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση και το οποίο μέχρι τώρα παρακολουθούσε μαθήματα κατ΄οίκον.
Μόνο που ένα ευνομούμενο κράτος, ένα κράτος πρόνοιας που νοιάζεται για τους πολίτες του, θα πρέπει να έχει σαν κύριο μέλημά του να λύνει τα βασικά προβλήματά τους που έχουν κάνουν με την υγεία, την παιδεία και βέβαια τη καλή διαβίωση.
Στην Ελλάδα, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και το κακό είναι ότι αν κάτσεις και σκεφτείς τι έχει συμβεί σε αυτή τη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον, ποτέ αυτό το κράτος δε νοιάστηκε ουσιαστικά για τους πολίτες του. Θα μου πείτε ότι περάσαμε και κάποια χρόνια ευημερίας. Μόνο που επρόκειτο για... αέρα, μία ψεύτικη ευημερία που έκανε πλούσιους τα λαμόγια και τους υπηρετούντες το σύστημα και καταχρέωσε τους απλούς πολίτες που τώρα βιώνουν... μια κόλαση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του " Ελεύθερου Τύπου ", με εντολή, ο δάσκαλος που έκανε μαθήματα στο παιδί που προαναφέραμε, επιστρέφει στην αίθουσα, προκειμένου συνάδελφός του να πάρει απόσπαση σε σχολείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που υπάρχουν ακόμη εκπαιδευτικά κενά.

Γονείς και μαθητές στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης είναι ανάστατοι. Το δημοτικό σχολείο της περιοχής είναι 18τάξιο και σε αυτό πηγαίνουν 380 παιδιά. Εκτός από ένα που πάσχει από λευχαιμία και από τον περασμένο Σεπτέμβριο παρακολουθεί κατ’ οίκον μαθήματα. Στο σχολείο έχουν τοποθετηθεί 19 δάσκαλοι και ο 19ος έχει αναλάβει το ολοήμερο σχολείο και τη διδασκαλία του νεαρού με τη λευχαιμία. Προχθές, ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε ότι ο 19ος δάσκαλος θα πρέπει να σταματήσει τα κατ’ οίκον μαθήματα και θα επιστρέψει αποκλειστικά σε τάξη, προκειμένου άλλος συνάδελφός του να μεταφερθεί σε σχολείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Χθες το πρωί, γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αυλή του σχολείου και οι γονείς δεν άφησαν τους μαθητές να μπουν για μάθημα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Σε επικοινωνία τους με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Γ. Καρατάσιο, πήραν διαβεβαιώσεις ότι θα δει με σοβαρότητα το θέμα που προέκυψε.

«Παραμένουμε σε επιφυλακή. Είναι άδικο να καταστρέφεται η ζωή ενός παιδιού που πάσχει από λευχαιμία. Οι γονείς του είναι τόσο διακριτικοί άνθρωποι που δεν επιζητούν τη δημοσιότητα, γι’ αυτό και δεν εμφανίζονται στις κινητοποιήσεις. Όμως για το παιδί ο δάσκαλος που έρχεται στο σπίτι για να του μάθει γράμματα είναι αυτό που περιμένει καθημερινά. Από το παιδί αυτό λείπουν οι συμμαθητές του, λείπει η ζεστασιά του σχολείου, λείπει το κουδούνι, λείπει το παιχνίδι στην αυλή, θα είναι άδικο να του λείψει και η εκπαίδευση», δήλωσε ο εκπρόσωπος των γονέων Β. Τάτσικας.

ΠΗΓΗ;newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου