Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2014

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ? 355.062 ΕΥΡΩ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΩΣ ΕΤΗΣΙΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟ 2010

                     ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ê.ÊÁÑÏËÏÕ ÐÁÐÏÕËÉÁ ÌÅ ÔÇ ÓÕÍÔÏÍÉÓÔÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÃÉÁ ÔÏ ÊÁÐÍÉÓÌÁ "ÓÐ.ÄÏÎÉÁÄÇÓ-Ã.ÃÅÍÍÇÌÁÔÁÓ"(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Η περιπέτεια των επιβατών στο Norman Atlantic που πήρε φωτιά σαφώς και είναι το βασικό θέμα της επικαιρότητας που μας απασχολεί, αλλά η ζωή συνεχίζεται και η πεζή καθημερινότητά μας το ίδιο. 
Έτσι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σήμερα έχουμε την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία σχετικά με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με αφορμή, λοιπόν αυτό το γεγονός ας δούμε λίγο τι ποσά παίρνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη χώρα μας και αξίζει να κρίνουμε λίγο αν τα αξίζει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας arouraios.gr,  το οποίο βασίζεται σε δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, για το 2010  ο Κάρολος Παπούλιας εισέπραξε μέσα σε ένα χρόνο 355.062 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 461.600 δολάρια (με τη σημερινή ισοτιμία 1 € = 1,3 USD). 

Για την ιστορία, μετά τον Κάρολο Παπούλια, στην πέμπτη θέση κατατάσσεται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με 400.000 δολάρια. Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε τη μείωση του ετήσιου μισθού του πρωθυπουργού Λι Χσιεν Λουνγκ κατά 26%. Παρά τη μείωση των αποδοχών του, οι οποίες ανέρχονται πλέον στα 1,7 εκατομμύρια δολλάρια, ο Λουνγκ παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος ηγέτης στον κόσμο. Στη διεθνή κατάταξη των «χρυσών» πολιτικών ηγετών ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Ντόναλντ Τσανγκ, με ετήσιες αποδοχές 550.000 δολάρια, και στην τρίτη θέση η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, με 498.000 δολάρια. 

Εμείς δεν έχουμε κάποια ενημέρωση αν τα τελευταία 3 χρόνια που οι μισθοί και οι συντάξεις των απλών πολιτών έχουν φτάσει στα τάρταρα μειώθηκε και ο μισθός του προέδρου. Αλλά και αν μειώθηκε πόσο κάτω μπορεί να πήγε? Κάποιος υπεύθυνος από το Υπουργείο Οικονομικών θα μπορέσει να μας διαφωτίσει γι' αυτό? Αλλωστε ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να είναι σοβαρός ως θεσμικός ρόλος, αλλά από εκεί και πέρα δεν προσφέρει και τίποτα το ιδιαίτερο για να αξίζει ένα μισθό που κάποιος θα χρειαζόταν αν δουλεύει μία ζωή για να συμπληρώσει αυτά τα ποσά.

ΠΗΓΗ: arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου