Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Δεκεμβρίου 28, 2014

ΑΡΧΙΣΕ Η ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ ΤΟΥ NORMAN ATLANTIC ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΙΝΤΕΖΙ-ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

                    Ντοκουμέντο: Το «Mayday» που εξέπεμψε το πλοίο Norman Atlantic

Επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα του νεκρού άντρα από το Norman Atlantic και πρόκειται για Έλληνα που μαζί με τη γυναίκα του είχαν εγκλωβιστεί στη γλίστρα του πλοίου. Η σύζυγός του άντεξε, διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πρίντεζι. 
Την πληροφορία μετέδωσαν πρώτα τα Ιταλικά ΜΜΕ και πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε και από τον εκπρόσωπο Τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Λαγκαδιανό. 

Την ίδια στιγμή, στους 161 ανέρχεται αυτή τη στιγμή ο αριθμός των επιβατών, που έχουν μετεπιβιβαστεί με ασφάλεια σε παραπλέοντα πλοία. 

Αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στην περιοχή το Ιταλικό πλοίο San Giorgio, το οποίο είναι τελευταίας τεχνολογίας, έχει τεράστιες δυνατότητες να βοηθήσει σε τέτοιες έκτακτες ανάγκες. Ήδη στο Norman Atlantic έχει ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης αλλά οι απόψεις είναι διφορούμενες, καθώς η Ελληνική πλευρά προτιμά να οδηγηθεί στην Αλβανία, ενώ οι Ιταλοί που έχουν και την ευθύνη της επιχείρησης μιλούν για Ιταλικό λιμάνι. Πάντως, τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το πλοίο θα ρυμουλκηθεί στο Πρίντεζι.

«Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες σε μια δύσκολη επιχείρηση τεράστιας δυσκολίας και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ με επιδείνωση» τόνισε ο κ.Λαγκαδιανός και πρόσθεσε ότι οι «εναέριες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν κανονικά καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας αν χρειαστεί».

Εν τω μεταξύ κυκλοφορεί ηχητικό ντοκουμέντο όπου ο καπετάνιος του πλοίου εξέπεμψε σήμα κινδύνου 5 ώρες μετά τη στιγμή που έπιασε η φωτιά στο γκαράζ. Ας σωθούν βέβαια με το καλό οι άνθρωποι και μετά θα ζητηθούν και οι όποιες ευθύνες, καθώς τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για προβλήματα που αντιμετώπιζε το συγκεκριμένο πλοίο και τα οποία είχαν αναφερθεί στους υπεύθυνους λίγες ημέρες πριν όταν πέρασε από τους υποχρεωτικούς ελέγχους. Κανείς δε γνωρίζει ακόμη αν τα προβλήματα αυτά λύθηκαν ώστε να δοθεί η σχετική άδει να σαλπάρει.


Τέλος, δείτε βίντεο που κυκλοφόρησε από την Ιταλική τηλεόραση και έχει τραβηχτεί μέσα στο Norman Atlantic: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου