Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Δεκεμβρίου 02, 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

                  View image on Twitter
Ούτε ο ίδιος ο Νίκος Ρωμανός δεν θα περίμενε ότι θα είχε ξεσηκώσει τέτοιο πλήθος κόσμου που θα εκδήλωνε ανοιχτά τη συμπαράστασή του προς το πρόσωπό του και το δίκαιο του αγώνα του.
Αυτή τη στιγμή στο Μοναστηράκι πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό από περίπου 3.000 - 4.000 άτομα. Μία άλλη ομάδα διαδηλωτών βρίσκεται στην πλατεία Κοτζιά, στο ύψος του Δημαρχείου.
Οι συγκεντρωμένοι κινούνται προς το παρόν στην οδό Αθηνάς. Δεν έχει γίνει γνωστή η διαδρομή που σκοπεύουν να ακολουθήσουν. Ωστόσο εκτιμάται ότι θα κινηθούν προς το Σύνταγμα, όπου πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας οι Σύροι πρόσφυγες.
Κλειστές είναι οι οδοί Αθηνάς και Καραγεώργη Σερβίας, καθώς και οι κάθετοι προς την Αθηνάς οδοί. 

Από την άλλη, συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση της υγείας και την εξέλιξη του αγώνα των απεργών πείνας έδωσαν το μεσημέρι στο θέατρο " Εμπρός", οι γονείς των καταδικασθέντων, καθώς και γιατροί και δικηγόροι.  Όλοι τους τόνισαν πώς για  ότι συμβεί στην υγεία του Νίκου Ρωμανού και των φίλων του, υπεύθυνο θα είναι το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο ίδιος ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ εξέφρασαν την άποψη της κοινής λογικής στα πλαίσια της ισότητας και της δημοκρατίας για το αναφαίρετο δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση. 

"Ο Νίκος κινδυνεύει να πεθάνει για τις ιδέες του, για αυτά που πιστεύει. Πρέπει να πάρει απάντηση της ίδιας ποιότητας με το αίτημα του για πρόσβαση στην παιδεία. Δεν μπορεί κανείς να κάνει μικροπολιτική με τα σώματα των άλλων", είπε ο πατέρας του Ρωμανού.
Η μητέρα του Γιάννη Μιχαηλίδη ανέφερε πως δεν έχουν δοθεί άδειες σε 6 πολιτικούς κρατούμενους για να φοιτήσουν σε ΙΕΚ μέσα στη σχολή.
"Η κυβέρνηση λειτουργεί τιμωρητικά. Δεν μπορείς να αφήνεις εκτός σωφρονισμού την εκπαίδευση. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα και κανείς δεν δικαιούται να την αποστερήσει από εκείνον που ζητά να τη δεχτεί", συμπλήρωσε.
"Κάνω έκκληση σαν πατέρας να αφήσουν τους πολιτικούς κρατούμενους να φοιτήσουν. Προσπαθούν να εξαφανίσουν τα παιδιά μας" συμπλήρωσε ο πατέρας του Γ. Μιχαηλίδη.
ΠΗΓΗ: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου