Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Δεκεμβρίου 30, 2014

ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΤΟΥ NORMAN ATLANTIC-ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ Η ΦΩΤΙΑ-ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

                            Αλαλούμ με τους αγνοούμενους του Norman Atlantic

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων από το Norman Atlantic. Οι περισσότεροι μιλούν για έλλειψη συντονισμού και για αδυναμία ( και άρνηση κάποιες φορές )των υπευθύνων να βοηθήσουν ουσιαστικά. 
Συγκεκριμένα, μέσα στον πανικό υπήρξαν λαθρομετανάστες που χτυπούσαν άλλους επιβάτες για να του πάρουν τα σωσίβια, Ιταλοί υπάλληλοι του πλοίου τράβαγαν τα σωσίβια από τους Έλληνες για να τα δώσουν σε συμπατριώτες τους, ενώ όσοι κοιμόντουσαν στις καμπίνες τους δήλωσαν ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε για τη φωτιά και όλοι πετάχτηκαν πάνω από τους καπνούς που έμπαιναν στα δωμάτιά τους.

Από την άλλη, η Ιταλική δικαιοσύνη ήδη πήρε την υπόθεση στα χέρια της και άσκησε δίωξη κατά του πλοιοκτήτη Κάρλο Βιζεντίνι και του κυβερνήτη του Νorman Atlantic, Αρτζίλιο Τζακομάτσι. Οι δύο άντρες κατηγορούνται για πολλαπλή ανθρωποκτονία, ναυάγιο και πρόκληση τραυμάτων εξ αμελείας. 

Μέχρι αυτή τη στιγμή οι νεκροί από το πλοίο που τυλίχτηκε στις φλόγες ανέρχονται στους δέκα, ενώ επικρατεί αλαλούμ όσον αφορά τους αγνοούμενους, αφού οι ιταλικές και οι ελληνικές αρχές δίνουν διαφορετικά νούμερα και από ότι φαίνεται υπήρχαν πάνω από μία λίστες με διαφορετικά ονόματα και διαφορετικό αριθμό επιβατών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα το καράβι πήρε φωτιά σε Ελληνικά χωρικά ύδατα και την επιχείρηση ανέλαβε η Ιταλική πλευρά κατόπιν συνεννόησης με την Ελληνική κυβέρνηση, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν λίγο καλύτερες προς τη γείτονα χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου