Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΖΗΤΑΕΙ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 24 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ " ΔΩΡΑΚΙ " 4 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΩΝ ΕΟΠΥΥ

           

Πριν 15 μέρες γράφαμε από αυτό εδώ το blog για τα 24 εκ. ευρώ που δόθηκαν λιγες ημέρες πριν τις εκλογές σε επιλεγμένα ( με τι κριτήρια άραγε?) ιδιωτικά διαγνωστικά της Αθήνας, κατόπιν εντολής του Αντώνη Σαμαρά και με υπογραφές Βορίδη και Σταϊκούρα. Το θέμα αυτό, λοιπόν το πάει παραπέρα ο ιατρικός Σύλλογος Πατρών και ζητάει την εισαγγελική παρέμβαση για να διευκρινιστεί κάτω από ποια κριτήρια δόθηκαν σε συγκεκριμένους παρόχους αυτά τα χρήματα, τη στιγμ'η που ούτως ή άλλως ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει αρκετά σε γιατρούς και διαγνωστικά σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, αυτά τα χρήματα δόθηκαν από κάποιο πλεόνασμα που βρήκε ο Αντώνης Σαμαράς εκείνες τις ημέρες και το οποίο δεν αφαιρέθηκε από τα ήδη υπάρχοντα χρέη του ΕΟΠΥΥ, κάτι που χρήζει περαιτέρω ελέγχου και από το τωρικό Υπουργείο Υγείας.
Τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε δυσκολία εδώ και δύο χρόνια και αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ και δυστυχώς δε φαίνεται άμεσα να υπάρξουν κάποιες πληρωμές. Αν, λοιπόν το κράτος δίνει και " δωράκια " σε συγκεκριμένους παρόχους τότε τι θα γίνει?

Αν μη τι άλλο, αφού αυτά τα λεφτά δόθηκαν θα πρέπει το Υουργείο Υγείας να παρέμβει και να τα αφαιρέσει από τους συγκεκριμένους παρόχους από τα ήδη υπάρχοντα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς.

Όσο αφορά τώρα την παρέμβαση του Ιατρικού συλλόγου Πατρών, στο έγγραφο που εστάλει προς τον εισαγγελέα, οι εκπρόσωποί του μιλούν για το "έγκλημα " και την παρανομία που έγινε εκείνες τις ημέρες πριν τις εκλογές.

Αναμένουμε εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου