Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

                Αποτέλεσμα εικόνας για βουλη

Κατατέθηκε το πρώτο νομοσχέδιο της νέας Ελληνικής κυβέρνησης χθες το βράδυ στη Βουλή.
Αυτο το νομοσχέδιο αφορά αποκλειστικά την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας και κάποια μέτρα  αντιμετώπισης, τα οποία, όμως είναι μελετημένα ώστε να μην επιβαρύνουν ιδιαίτερα το δημόσιο και αποτελέσει τροχοπέδη στην διαπραγμάτευση με του Ευρωπαίους δανειστές μας.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 1 διασφαλίζεται η δυνατότητα παροχής δωρεάν ρεύματος έως 300 kwh μηνιαίως σε κύριες κατοικίες νοικοκυριών που διαβιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Εξασφαλίζεται η επανασύνδεση ατελώς και χωρίς καμία επιβάρυνση του κομμένου ρεύματος σε δικαιούχους των οποίων η παροχή είχε διακοπεί ως και την 31.01.2015, οι δε ληξιπρόθεσμες οφειλές ρυθμίζονται.

Στο άρθρο 2 προβλέπεται η επιδότηση ενοικίου σε έως 30.000 νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Προτεραιότητα θα δοθεί στα νοικοκυριά με ανήλικα παιδιά και σε αστικές περιοχές.

Με το άρθρο 3, διασφαλίζεται η σίτιση φυσικών προσώπων που βιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας είτε με τη χορήγηση κουπονιού σίτισης είτε με άλλο ηλεκτρονικό μέσο και τρόπο, μέσω των υφιστάμενων δομών ή νέων μέσω των αναπτυξιακών συμπράξεων. Βασικό στοιχείο της παρέμβασης είναι η καταγραφή των αναγκών και ατόμων με ανάγκες σίτισης καθώς και η καταγραφή των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών και ωφελούμενων από δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας των ΜΚΟ και εθελοντικών οργανώσεων. Για τη διασφάλιση της σίτισης θα αξιοποιηθούν οι κοινοτικοί, εθνικοί αλλά και ιδιωτικοί πόροι.

ΠΗΓΗ:stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου