Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015

360 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ

                  Γερμανία: Δεν υπάρχει συζήτηση για τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα
Το κόμμα της Γερμανικής αριστεράς ζήτησε από το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τα χρήματα που έχει δώσει η Ελλάδα από το 2010 μέχρι τώρα στη Γερμανία.
Σύμφωνα, λοιπόν με τα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η Γερμανία έχει εισπράξει από το 2010 συνολικά 360 εκατ. τόκους από την Ελλάδα, όπως αναφέρει το σημερινό σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας του Ντίσελντορφ «Rheinischen Post».
«Η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW κατέβαλε στο ομοσπονδιακό ταμείο εισπραχθέντες τόκους ύψους 360 εκατ. ευρώ μεταξύ 2010 και 2014» αναφέρει η εφημερίδα από το κείμενο που έχει στα χέρια της. «Για τα επόμενα χρόνια η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ασήμαντα ποσά για τον γερμανικό προϋπολογισμό ύψους 20 εκατ. ευρώ ετησίως».
Η 20σέλιδη απάντηση στον κατάλογο των ερωτημάτων που υπέβαλλε η κοινοβουλευτική ομάδα της γερμανικής αριστεράς, περιέχει ένα πλήθος από στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν την διαδικασία οικονομικής συρρίκνωσης στην Ελλάδα κατά τα παρελθόντα έτη.
Ετσι ο όγκος των μη εξυπηρετουμένων δανείων μεταξύ 2012 και 2014 αυξήθηκε από 46 σε 78 δις ευρώ. Ο αριστερός πολιτικός Αντρέι Χούνκο αξιολογεί το γεγονός αυτό ως απόδειξη ότι η πολιτική της κρίσης της Ε.Ε. «έχει αποτύχει  παταγωδώς».
Εγώ ένα ερώτημα έχω να κάνω. Αφού τα επόμενα ποσά που έχουν λαμβάνειν από εμάς είναι ασήμαντα για τους Γερμανούς γιατί δεν μας τα χρίζουν ή έστω δε μας δίνουν μία σεβαστή περίοδο χάριτος να τους τα αποπληρώσουμε ? Μπορεί γι' αυτούς να είναι ασήμαντα, αλλά για μας σημαντικά.
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου