Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015

ΠΕΛΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΣΤΗΝ HSBC ΕΛΒΕΤΙΑΣ

     

Πριν λίγο καιρό γράφαμε για τους 2.148 πελάτες με ελληνικό ενδιαφέρον που συναντά κάποιος αν διαβάσει τη λίστα των καταθέσεων της HSBC Ελβετίας που έχει διαρεύσει. 

Σε αυτήν, όπως έχει γίνει γνωστό συναντά κανείς, καλλιτέχνες, πρώην στρατιωτικούς, δικαστές έως αγρότες και νοικοκυρές.

Όπως προέκυψε, λοιπόν από την επεξεργασία των στοιχείων που έκανε η εφημερίδα 
"ΤΑ ΝΕΑ ", πρόκειται για 28 βασικές ομάδες επαγγελμάτων και καταθετών. Παραπάνω βλέπεται αυτή τη λίστα, όπως την έχει επεξεργαστεί η εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ" και την αναδημοσιεύει το " ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ".

Η επαγγελματική κατηγορία που συγκεντρώνει τις περισσότερες καταθέσεις ήταν αυτή των ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων καθώς σε 67 λογαριασμούς μοιράζονταν 236 εκατ. δολάρια. Ακολουθούν οι συνταξιούχοι με 82 λογαριασμούς και 225 εκατ. δολάρια και οι εφοπλιστές με 217 εκατ. δολάρια σε 45 λογαριασμούς.

Ειδικά από εργαζομένους στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα (καθηγητές Πανεπιστημίου, υπάλληλοι δήμων, πρώην στελέχη της ΔΕΗ) βρέθηκαν 34 λογαριασμοί, 20 εκ των οποίων ήταν μηδενικοί και οι άλλοι 14 φιλοξενούσαν την περίοδο 2006-2007 περίπου 8,2 εκατ. δολάρια ενώ εντύπωση προκαλεί το εύρημα των τριών ανηλίκων καταθετών που βρέθηκαν να διατηρούν σε λογαριασμούς 2,8 εκατ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου