Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Μαρτίου 25, 2015

" ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ " ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ EUROGROUP

                 Αποτέλεσμα εικόνας για φωτογραφιες απο eurogroup

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα το έκτακτο Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης, το οποίο είχε σαν επίκεντρο την αποδέσμευση των χρημάτων του ΤΧΣ, τα οποία χρειάζεται η Ελληνική κυβέρνηση για να καλύψει ανάγκες πληρωμών.

Τα χρήματα αυτά, όπως είναι γνωστό μας ανήκουν και θα έπρεπε να μπορεί η χώρα μας να τα εκμεταλευτεί κατά το δοκούν. Παρόλα αυτά, το ΔΝΤ δέσμευσε αυτά τα 1,2 δις μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση σαν μέσο πίεσης ώστε να αναλάβει να πάρει τα μέτρα που είχαν οι δανειστές μας συμφωνήσει με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σήμερα συνεδρίασε εκτάκτως το Eurogroup, λόγω της κρισιμότητας της οικονομικής  κατάστασης στην Ελλάδα για να αποφασίσει αν αυτά τα χρήματα θα δοθούν για ενίσχυση των Ελληνικών ταμείων. Τελικά, όμως η απόφαση ήταν αρνητική με το σκεπτικό ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση ακόμη να παρουσιάσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για αυστηρά μέτρα που πρέπει να λάβει.

Έτσι η καλή είδηση που περιμέναμε αναβάλλεται. Τα καλά νέα, όμως έρχονται από το εσωτερικό της χώρας, αφού το νομοσχέδιο για τις διευκολύνσεις και τις απαλλαγές από τους τόκους για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο είχε θετικό αντίκρυσμα από τους πολίτες αυτής της χώρας.
Η καταληκτική για τις πληρωμές είναι αύριο, αλλά ήδη αρκετός κόσμος βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στα γκισέ των τραπεζών και πλήρωσε βάση του διακανονισμού που υπάρχει ήδη νομοθετημένος και στα ταμεία του Κράτους μπήκαν πάνω από 50 εκ. ευρώ εκτός των αναμενομένων.
Η Ελληνική κυβέρνηση περιμένει και την αυριανή μέρα και μετά θα έχει μία αλήθινή εικόνα την οποία θα μπορέσει να καταθέσει στο ΔΝΤ και να αποδείξει την επιτυχία του μέτρου για τα ληξιπρόθεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου