Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015

ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ BULLYING

Πριν 2 χρόνια για περίπτωση bullying έφτασα μέχρι τον εισαγγελέα και πήγα αντίστοιχα το έγγραφό του στην τοπική αστυνομία για να καλέσει τους γονείς των παιδιών που ασκούσαν την βία. Ήταν η έσχατη λύση καθώς όταν προσπάθησα εγώ να μιλήσω μαζί τους σαν γονείς να βρούμε ήρεμα και διακριτικά μία λύση κάποιοι από αυτούς ήταν άφαντοι ( όχι μόνο σε μένα αλλά και στα παιδιά τους δυστυχώς ) και άλλοι δεν δέχονταν ότι μπορεί να συμβαίνει αυτό. Το ίδιο έγινε και στο αστυνομικό τμήμα. Κάποιοι από αυτούς  κατάλαβαν την σοβαρότητα του πράγματος, ενώ οι " άφαντοί" επειδή γνωρίζονταν και με την αστυνομικίνα δέχθηκαν από ... το όργανο της τάξης της εξής συμβουλή:
" μπούρδες των γονιών, μην ασχολείστε και πολύ αλλά επειδή έχει μπλεχτεί και εισαγγελέας πείτε στα παιδιά σας να προσέχουν". Επειδή τα παιδιά μιλάνε πολύ, έτσι έμαθα κι εγώ τι ειπώθηκε. Έκτοκτε ζήτησα, όπως ορίζει ο νόμος τα επίσημα πρακτικά της υπόθεσης και ποτέ δεν μου δόθηκαν. Δεν θα ήθελα ποτέ ένα προσωπικό θέμα να το δημοσιοποιήσω, αλλά θα πρέπει ίσως κάποιοι είτε να προβληματιστούν είτε να παραδειγματιστούν από προσωπικές εμπειρίες πάνω σε τέτοιου είδους θέματα που αφορούν τα παιδιά μας. Λεπτομέρειες δεν χρειάζονται.
Μέσα, όμως από αυτή την εμπειρία θέλω όλοι να καταλάβετε τι γίνεται, πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να έχουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους γονείς και συγχρόνως οι γονείς να είναι διακριτικά δίπλα τους πάντα.
Μέσα από αυτή την εμπειρία, όμως θα δείτε όλοι και που βρίσκονται πολλές ευθύνες για όλα όσα συμβαίνουν. Είχα να αντιμετωπίσω διαλυμένες οικογένειες, αυστηρές οικογένειες με σχέσεις
" αποφασίζομεν και διατάσσομεν¨, καθώς και στάσεις και διάφορες συμπεριφορές από κρατικούς λειτουργούς ,
Ακούστε τα παιδιά σας, ακόμη και όταν δεν μιλάνε. Δώστε τους αγάπη και στήριξη και να πιπιλίζεται κάθε μέρα το μυαλό τους ότι δεν πρέπει να φοβούνται κανέναν και τίποτα που έτσι φασιστικά προσπαθεί να τους επιβληθεί. Μιλήστε τους ανοιχτά για όλα και καθαρά, χωρίς περιστροφές.
Τέλος, πάντα οι πράξεις σας να είναι αντίστοιχες με αυτάπου τους διδάσκεται γιατί ότι και να τους λέμε πάντα οι πράξεις μας θα είναι για αυτά το παράδειγμα. Δεν κάνω την ειδική και την τέλεια και ούτε είμαι. Όλοι κάνουμε λάθη, αρκεί να τα καταλαβαίνουμε και να τα διορθώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου