Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Απριλίου 06, 2014

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΗ 40ΧΡΟΝΗ

Τραγική κατάληξη είχε μία 40χρονη από τη Λέσβο, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, η οποία είχε μείνει ανασφάλιστη το τελευταίο διάστημα και η οικονομική της κατάσταση ήταν τόσο δύσκολη ώστε δε μπορούσε να αγοράσει τα φάρμακα για την υπέρταση που της είχε δώσει ο καρδιολόγος.
Η φτωχή γυναίκα υπέστη βαρύ ισχαιμικό επεισόδιο από την αύξηση της πίεσή της και η μικρή της κόρη που την είδε λιπόθυμη πήρε τηλέφωνο το ΕΚΑΒ όπου τη μετέφερε στο Βοστάνειο νοσοκομείο της Μυτιλήνης την Πέμπτη 27 Μαρτίου. Η κατάστασή της ήταν ήδη σοβαρή και τις επόμενες μέρες επιδεινώθηκε ώσπου έχασε τη ζωή της.
Το τελευταίο διάστημα η γυναίκα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, καθώς μεγάλωνε μόνη της τα δύο παιδιά της και δεν είχε κάποιο σταθερό εισόδημα, αλλά όπως δήλωσαν άνθρωποι που τη γνώριζαν δεν έδινε το δικαίωμα στο περίγυρό της να γνωρίζουν το δράμα που περνούσε και γι' αυτό δε μπόρεσαν να βοηθήσουν. Με αξιοπρέπεια ανέβαινε το δικό της...γολγοθά μέχρι που έχασε τη ζωή της.
Ο γιατρός που ανέλαβε την περίπτωσή της, διαβεβαίωσε ότι αν έπαιρνε τα φάρμακά της, δε θα έχανε τη μάχη με τη ζωή. Ας σημειωθεί ότι τα εν λόγω φάρμακα «ανέρχονται έως και τα 100 ευρώ, αλλά για την περίπτωσή της μπορούσε να βρει κάποια που κυμαίνονταν από οκτώ έως δέκα ευρώ για την αρτηριακή πίεση από την οποία έπασχε», διευκρίνισε σε σχετική ερώτηση ο γιατρός που την εξέταζε. «Σε αυτές τις περιπτώσεις και αυτές τις παθήσεις, μόνο η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση».
«Η 40χρονη δεν μπορούσε να απευθυνθεί σε κοινωνικό φαρμακείο ή να ζητήσει φάρμακα, αφού ήταν τόσο αναγκαία;», ρώτησαν δημοσιογράφοι του " Εμπρός Λέσβου". Και η απάντηση ήταν κατηγορηματικά «όχι». Γιατί η εκλιπούσα ήταν πολύ περήφανη για να δείξει είτε στο ιατρικό προσωπικό είτε σε υπηρεσίες του Δήμου ότι «έχει ανάγκη», καθώς γι’ αυτήν «θα ήταν σα να ζητούσε ελεημοσύνη, ενώ το μόνο που ήθελε ήταν μια σταθερή δουλειά για κάποιο διάστημα, προκειμένου να συμπληρώσει τα ένσημα και να έχει ασφαλιστική κάλυψη», απάντησε μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Βασίλης Μουζάλας, δήλωσε σχετικά: «Για τους ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες μας, πάντα το προσωπικό του ιδρύματος μεριμνά. Αρκεί όμως εκείνοι να απευθυνθούν εγκαίρως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου