Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Σάββατο, Απριλίου 12, 2014

"ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Τελικά αυτό που ζούμε σε αυτή τη χώρα τα τελευταία χρόνια ξεπερνάει κάθε φαντασία. Οι διαρθρωτικές αλλαγές που θέλει να μας επιβάλλει η τρόικα θα έπρεπε πρώτα να ξεκινήσουν από τα κεφάλια που μας κυβερνάνε. Εννοώ, από τους εγκέφαλους που μας κυβερνάνε και που μέχρι τώρα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να ρίξουν τη παιδεία μας ακόμη πιο χαμηλά. Ίσως γιατί γνωρίζουν ότι αν ο Έλληνας αποκτήσει κάποια στιγμή παιδεία αυτή θα χάσουν κάθε πιθανότατα να βρουν έστω και μία ψήφο εκτός τη δικιά τους, ίσως.
Περίπου 500 σχολεία σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν τη Πέμπτη μετά το Πάσχα σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες μαθημάτων λόγω των καταλήψεων του οκτωβρίου.
Ακόμη, για τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν πάνω από τρεις ημέρες καταλήψεων, οι επιπλέον ημέρες θα αναπληρωθούν τον Μάιο, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους.
Όλα αυτά γίνονται σύμφωνα με το Υπουργείο γιατί πρέπει να διδαχθεί όλη η ύλη που έχουν αυτοί καθορίσει σε όλα τα σχολεία. Επειδή, φέτος έφτιαξαν ένα νέο σύστημα για το Λύκειο, το οποίο έχει πολλές ασάφειες και δυσλειτουργίες τους ενδιαφέρει μόνο η ύλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο ανούσια είναι η παιδεία τους είναι αυτό που έζησα εγώ λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Η κόρη μου πάει Α' Λυκείου και το Νοέμβριο ήρθε στο σχολείο μία σύμβουλος από το Υπουργείο για να αναλύσει τα νέα συστήματα και να βάλει... μία τάξη για το πως θα δουλεύουν οι καθηγητές. όταν εύλογα μία καθηγήτρια της είπε πως θα βγει τόση ύλη τη στιγμή που πρέπει τα παιδιά να τα προετοιμάσουμε σωστά και να μείνουμε ίσως και πάνω από μία ώρα σε κάποιο κεφάλαιο για να τους εξηγήσουμε και να βάλουμε ίσως και παραπάνω εργασία για να τα εμπεδώσουν, η κυρία σύμβουλος απάντησε: " Το Υπουργείο ενδιαφέρεται να βγει όλη η ύλη σε όλα τα σχολεία.Δε μας ενδιαφέρει πως θα το πετύχετε αυτό"
Αντί, λοιπόν όλοι εμείς οι γονείς να μπούμε μέσα και να κάνουμε κατάληψη εμείς οι ίδιοι στα σχολεία ώστε να πάψουν οι πολιτικάντηδες αυτής της χώρας να παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας, καθόμαστε και τους ακούμε αμέτοχοι. Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι πέρα από την αμάθεια που θέλουν να προσφέρουν τα παιδιά μας, εμέσως πλην σαφώς προσπαθούν και να τα αναγκάσουν να πάψουν τις καταλήψεις που είναι το μόνο μέσο αντίδρασης των μαθητών για όλα αυτά που αποφασίζονται για τους ίδιους χωρίς τους ίδιους.
Πάντως, δεν αποκλείεται οι μαθητές να πάνε στα σχολεία αλλά να μη βρουν τους καθηγητές τους.
Και αυτό, διότι η ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται για τον τρόπο αναπλήρωσης και κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ.-11 π.μ.) για την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή του Πάσχα, στα σχολεία όπου ορίζεται να γίνει αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές, και κάλεσε τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ) να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες.
Ειδικότερα, άρχισαν να φθάνουν στα σχολεία, τα οποία πρέπει να αναπληρώσουν χαμένες ώρες μαθημάτων λόγω καταλήψεων, οι σχετικές αποφάσεις των περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης. Μεταξύ των σχολείων αυτών πλειοψηφούν τα Επαγγελματικά Λύκεια και έπονται τα Γενικά Λύκεια, ενώ πολύ λιγότερα είναι τα Γυμνάσια.
Ενδεικτικά, στην Αττική 104 Γυμνάσια και Λύκεια θα πρέπει να αναπληρώσουν χαμένες ώρες, στη Θεσσαλία 112 σχολεία, στην Πελοπόννησο 33 σχολεία, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 10 σχολεία. Βέβαια, ορισμένες περιφερειακές διευθύνσεις ανακοίνωσαν και τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν πάνω από τρεις ημέρες, με παράταση του διδακτικού έτους τον Μάιο, ενώ άλλες περιοχές (π.χ. Αττικής) μόνο τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν μέσα στο Πάσχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου