Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Απριλίου 03, 2014

74 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ 2013

Η αλυσίδα σούπερμαρκετ που έβγαλε 74 εκατ ευρώ μέσα στην κρίσηΜέσα στην κρίση υπάρχουν ακόμη Ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν κέρδη, κάνουν επενδύσεις, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και πιστεύω πως πρέπει να γνωστοποιούνται. Μία από αυτές είναι τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος που δημοσιοποίησε κέρδη 74 εκ. ευρώ εντός του 2013.
Σύμφωνα με τον Chief Operating Officer Λεωνίδα Βρεττάκο σε συνέντευξη που έδωσε χθες, αναμένεται να γίνουν επενδύσεις 73,5 εκ. ευρώ μέσα στο 2014, ενώ  το budget αυτό μπορεί και να αυξηθεί εάν υπάρξουν ευκαιρίες ενώ όπως ανέφερε οποιαδήποτε εξαγορά αλυσίδας που ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα , θα γίνει με πρόσθετα κονδύλια. Αναφορικά με το πλάνο ανάπτυξης της αλυσίδας για φέτος, προβλέπεται η  δημιουργία τουλάχιστον 32 νέων καταστημάτων (22 εταιρικά και 10 franchise), με ιδιαίτερη έμφαση σε πόλεις εκτός Αθηνών, κυρίως σε Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη. Μάλιστα αυτή την στιγμή στην Κρήτη η ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει μόνο 6 καταστήματα, τα οποία όπως παρουσιάζουν συνολικό ετήσιο τζίρο της τάξης των 60 εκατ. ευρώ.
Επίσης στην Αθήνα αναμένεται να δημιουργηθεί το τρίτο ΑΒ ΜΕGA, το οποίο θα βρίσκεται στον Κηφισό κοντά στο ΙΚΕΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η ριζική ανακαίνιση στο ΑΒ ΜΕGA στο Ελληνικό. 
Να σημειωθεί ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος,  αριθμεί 281 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Μέσα στο 2013 λειτούργησε 9 νέα ιδιόκτητα καταστήματα, 6 καταστήματα franchise ενώ 11 καταστήματα ανακαινίστηκαν. 


Το 2013 δημιούργησε 908 νέες θέσεις εργασίας, με τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων να φτάνει τους 11.000, ενώ δεν έκανε καμμία μείωση στις αποδοχές τους. 

Την τελευταία τριετία η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις άνω των 185 εκατ. ευρώ ενώ για την ίδια περίοδο έχει καταβάλλει στο δημόσιο μέσω φόρων και άλλων εισφορών 502 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου